HOOFDGERECHT SOEPEN

Mosselsoep met een Belgisch tintje

Hi foodlovers! 

We kunnen er nog even van genieten, mosselen!

Wij waren zaterdag op de markt in Arnhem om boodschappen te doen. Bij de viskraam kocht ik de mooiste kokkels & mosselen.

Met deze prachtige schelpen maakte ik voor jullie dit overheerlijk mosselsoepje met een Belgisch tintje 🙂

Liefs,

Jacq

[av_video src=’https://youtu.be/ETkH7D5-TaU’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-1xqtau’]

Mosselsoep met bier
Mosselsoep met een Belgisch tintje
Mosselsoep met een Belgisch tintje
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de mosselen onder koud stromend water. Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, moet je verwijderen. Mosselen in mosselpan leggen. Bier erbij schenken, doe de laurier en takjes dille erbij en laat de mosselen afgedekt in 6-8 min. koken tot alle mosselen openstaan (mosselen die niet zijn opengegaan weggooien).mosselsoep met bier
  2. Haal de mosselen uit de schelp en houd er ongeveer 10 achter met schelp voor de garnering. Mosselen zeven boven kom en vocht opvangen. Intussen in grote soeppan ui, knoflook in olie aanfruiten, prei en aardappel toevoegen en al omscheppend licht meebakken, mosselvocht plus de bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Kook voor ongeveer 15 minuten tot de aardappel gaar is.mosselsoep met bier
  3. Voeg de slagroom toe, en blender de soep tot een glad schuimig soepje. Laat de soep niet meer koken, voeg de mosselen en de kokkels toe en breng op smaak met grove peper.
  4. Laat de mosselen even in soep mee warmen. Schenk de soep in een diep bord en garneer met achtergehouden mosselen en de lamsoren. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.