DOORDEWEEKS SALADES

Noedelsalade met vis, bimi en waanzinnige lekker soja-sinaasappeldressing

Dit heb ik net gemaakt, een heerlijke snelle noedelsalade met vis , bimi* en waanzinnige lekkere soja-sinaasappelsaus.

Dit is zeker het proberen waard, ook makkelijk voor doordeweeks!

* Bimi lijkt op broccoli, maar dan met lange slanke stengels. De smaak is milder en zoeter, meer in de richting van asperges. Bimi is in Japan ontstaan door broccoli te kruisen met Chinese groene kool. De bimi die in Nederland te koop is, komt meestal uit Afrika (Kenia). Bimi wordt vaak gepromoot als ‘super groente’, omdat het veel vitamines bevat en tevens een hoog gehalte aan glucosinolaten heeft. Glucosinolaten beschermen de plant tegen planteters en het menselijk lichaam mogelijk tegen ziekte en veroudering.

Noedelsalade met vis en bimi FoodBlaBla | styling en koken door Jacqueline Sluijter | fotografie door Sander Damen © Foodblabla

Noedelsalade met vis en bimi FoodBlaBla | styling en koken door Jacqueline Sluijter | fotografie door Sander Damen
© Foodblabla


Noedelsalade met vis en bimi FoodBlaBla | styling en koken door Jacqueline Sluijter | fotografie door Sander Damen © Foodblabla
Noedelsalade met vis, bimi en waanzinnige lekker soja-sinaasappeldressing
Noedelsalade met vis, bimi en waanzinnige lekker soja-sinaasappeldressing
Recept Afdrukken
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water(dit voorkomt plakken).
  2. Voor de dressing roer je in een kom de gember, knoflook, sinaasappelsap, sojasaus, sesamolie, vissaus en chilipeper door elkaar. Zet een wok of koekenpan op hoog vuur en doe de dressing erin en breng aan de kook samen met de groenten totdat ze beetgaar zijn. Laat alles even afkoelen, bak ondertussen de vis krokant en laat deze lauwwarm worden....doe de noedels in een grote kom en meng de groenten plus dressing door de noedels, dit gaat heel goed met je handen. Serveer alles in leuke schaaltjes leg het gebakken visje erop, en strooi er wat lente-ui of koriander overheen. Koud biertje erbij en… Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.