Hi foodlovers!
Smooking Showdown!
Tijdens challenge #3 moesten we een ultiem lekkere burger maken met de enige echte Heinz Tomatenketchup.
And guess what! ik won deze challenge, Yoehoe mijn burger kreeg een dikke vette 9.
wil jij deze heerlijke burger ook maken, check dan mijn recept.
liefs,
Jacq
https://www.instagram.com/p/BlH7ZzjFFpT/?utm_source=ig_web_copy_link
- voor de burger
- 500 g rundergehankt
- 2 tl garam masala
- 1 ei
- 1 flinke hand paneermeel
- zout / peper
- 4 burger broodjes
- voor de salsa
- 2 eetrijpe mango's
- 2 rode uien
- 1 rode peper
- 1/2 bosje peterselie of koriander
- 1 komkommer
- 1 limoen
Ingrediënten
|
- Meng alle ingrediënten voor de burger door elkaar en vorm hier 4 mooie gelijke burgers van.
- Pel de uien, was de komkommer verwijder hiervan de zaadlijsten, schil de mango, maak de rode peper schoon en verwijder de zaadjes, en snijd alles in super kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
- Meng alle ingrediënten voor de salsa door elkaar breng op smaak met peper en zout.
- Halveer de limoen, en bak deze met de snijkant naar beneden op BBQ tot deze licht bruin kleurt. Knijp hem uit boven de salsa, roer door elkaar en zet de salsa in de koelkast.
- Bak de burgers op de BBQ voor ongeveer 10 minuten totdat ze een mooie grillstreep hebben aan beide kanten, verpak ze in aluminium folie en houd ze warm totdat je ze gaat serveren. Halveer de burger broodjes en bak deze kort mee op de BBQ totdat er een mooie grilstreep op de broodjes ontstaat.
- Besmeer de onderste helft van het burger broodje met een flinke eetlepel Heinz ketchup, leg hierop de burger, en schep een flinke lepel mango salsa on top.
No Comments