Hi Foodlovers!
Het is volop zomer, en dan krijgen we nooit genoeg van een heerlijke salade, je kan er eindeloos mee variëren.
Lekker als lunch of geserveerd met wat brood als maaltijd.
Deze salade Kip & Ananas is hier favoriet!
Enjoy!
WIJNTIP:
Heerlijk met een gekoeld glas Sauvignon
Servings |
2personen |
Servings |
2personen |
- Voor de kip
- 4 kippen dijen zonder botje
- sap van 1 limoen
- 3 el zoete chilisaus
- peper / zout naar smaak
- voor de salade
- Sla naar keuze
- 4 plakken ananas vers of uit blik
- 8 cherry tomaatjes gehalveerd
- 1/2 rode ui in dunne ringen gesneden
- 1 rijpe avocado gehalveerd en in dunnen plakjes gesneden
- voor de dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el Appelazijn
- 1 el honing
- sap van 1 limoen
- peper / zout naar smaak
Ingredients
|
- Meng de ingrediënten voor de kip door elkaar en laat de kippendijen hier een uur in marineren.
- Grill de kip in een hete grillpan of koekenpan mooi bruin en gaar.
- Doe dat ook met de plakken ananas om en om voor ongeveer 2 minuten.
- Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een schaaltje.
- Kies een leuk schaaltje leg de sla onderop, snijd de gebakken kippendijen in mooie schuine plakken en leg deze samen met de ananas, tomaat, avocado en rode ui op de sla.
- Giet de dressing eroverheen.
- Enjoy!
No Comments