Dit hebben wij vandaag gegeten en het recept, en foto’s die wij gemaakt hebben, wil ik graag met jullie delen.
Een easy visburger met chips. Ik heb aan deze klassieker een oriëntaalse draai gegeven. In plaats van een hamburger heb ik een visburger van tilapiafilet gemaakt, op smaak gebracht met peterselie en râs al hânout. Geen mayonaise, maar een romig-frisse wasabiyoghurt. Geen frietjes of aardappels nodig, maar voor de smaak hebben wij wat chips erbij gelegd met grove zout en peper.
- 4 hamburgerbroodjes
- 400 gram tilapiafilet
- 1 1/2 el Râs al Hânout
- 2 el verse peterselie
- 1/2 tot 1 fijngesneden rode peper
- 1 klein ei
- 2 el paneermeel (of meer, het visgehakt moet stevig zijn)
- 4 blaadjes sla
- 4 gegrilde lente-ui
- 3 - 4 el Griekse yoghurt
- 1 - 2 tl wasabi
Ingredients
|
- Pureer de helft van de tilapiafilet in een keukenmachine. Snij de andere helft in zeer fijne blokjes. Doe dit samen in een kom. Voeg een losgeklopt eitje toe, de kruiden, peper en zout naar smaak. Strooi de paneermeel over het vismengsel en kneed alles even goed door. Indien het voelt als gehaktdeeg, dan is het vismengsel goed.. Maak 4 mooi platte schijven van het visgehakt. Laat de olijfolie in een koekenpan heet worden en bak de visburgers op middelhoog vuur gaar met een knapperig bruine korst. Snij het hamburgerbroodje doormidden en rooster eventueel de snijkanten nog even in de pan. Beleg het onderste broodje met de wasabiyoghurt (meng de wasibi met de Griekse yoghurt), een blaadje sla en de visburger, daarna de nog een klein beetje saus en leg de gegrilde lente-ui erop. Serveer met chips . Enjoy
2 Comments
Jessica Wittenberg
17 mei 2014 at 21:57Super leuk jaq je blog. Ik zal hem continue volgen
Foodblabla
17 mei 2014 at 22:33Leuk leuk Jessica! Liefs, mij.