Voordat ik mij helemaal op de lentegerechten stort heb ik voor jullie een recept van een echte Italiaanse klassieker Ossobuco Milanese, een Italiaans stoofgerecht van kalfsschenkel.
Lekker met romige polenta of risotto en een frisse salade!
Drink hier een mooi glas witte droge wijn bij en het genieten kan beginnen. 🙂
- Voor de ossobuco
- 4 kalfsschenkels
- 2 takjes rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui gesnipperd
- 2 selderijstengels in stukjes
- 1 wortel fijngesneden
- 1 kopje droge witte wijn
- 1 el tomatenpasta
- 1 el bloem
- peper en zout uit de molen
- olijfolie
- Voor de gremolata
- 1 bosje krulpeterselie
- 1 el citroenschil geraspt
- 1 teentje knoflookpoeder
- 4 el olijfolie
Ingredients
|
- Kruid de bloem met zout en peper en wentel de schenkels erdoor en klop de meeste bloem eraf. Verhit olie in een braadpan en bak hierin de schenkels aan beide kanten bruin . Haal uit de pan en leg de schenkels even apart op een bord.
- Bak de groenten(selderij en wortel blokjes) en de tomatenpuree in de zelfde pan voor ongeveer 5 minuten. Blus af met de wijn, en laat dit een beetje inkoken voeg dan de bouillon, rozemarijn en laurierblaadjes, knoflook toe en breng aan de kook. Leg de kalfsschenkels in de saus en laat op een laag vuurtje voor ongeveer 2 uur stoven met de deksel op de pan.
- Voor de gremolata, hak de peterselie fijn, meng er de citroenschil, geperste knoflook, zout en wat olie door, klaar is je gremolata.
- Ik heb het vlees van de schenkel gehaald en samen met romige polenta gegeten met daar bovenop natuurlijk een lepel gremolata, serveer de schenkel er wel bij want het lekkerst zit van binnen, het merg van de schenkel!..... (voor de liefhebber natuurlijk!) …
Enjoy!
10 Comments
Ria Sluijter
12 maart 2015 at 11:15Ziet er smakelijk uit..xx
Foodblabla
12 maart 2015 at 11:26Fenny Groot… BloomBites.. 🙂
Laisja Hein
12 maart 2015 at 11:36John Michael Vermeulen
John Michael Vermeulen
12 maart 2015 at 13:16Gaan we binnenkort proberen
Fenny Groot
12 maart 2015 at 17:09Jammer genoeg zie ik toch witte wijn erbij staan
Foodblabla
12 maart 2015 at 19:10Foodblabla
12 maart 2015 at 19:10Fenny Groot je kan de wijn ook weg laten….afblussen met bouillon geen probleem
Fenny Groot
12 maart 2015 at 19:23O super! Dankje ga het zeker een keer proberen
Roel
23 december 2019 at 07:51Hoeveel bouillon ? Ook 1 kopje ?
Jacqueline Sluijter
23 december 2019 at 08:04Goedemorgen,
bedankt voor de reactie, klopt 1 kopje is voldoende, ik zal het recept gelijk aanpassen, bedankt.
succes met het recept fijne feestdagen.
groetjes,
Jacq