HOOFDGERECHT

Ossobuco Milanese, een Italiaanse klassieker

Voordat ik mij helemaal op de lentegerechten stort heb ik voor jullie een recept van een echte Italiaanse klassieker Ossobuco Milanese, een Italiaans stoofgerecht van kalfsschenkel.

Lekker met romige polenta of risotto en een frisse salade!

Drink hier een mooi glas witte droge wijn bij en het genieten kan beginnen. 🙂

Ossobuco milanese met gremolata

Ossobuco milanese met gremolata


Ossobuco milanese met gremolata
Ossobuco Milanese, een Italiaanse klassieker
Ossobuco Milanese, een Italiaanse klassieker
Recept Afdrukken
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Kruid de bloem met zout en peper en wentel de schenkels erdoor en klop de meeste bloem eraf. Verhit olie in een braadpan en bak hierin de schenkels aan beide kanten bruin . Haal uit de pan en leg de schenkels even apart op een bord. Ossobuco milanese met gremolata
  2. Bak de groenten(selderij en wortel blokjes) en de tomatenpuree in de zelfde pan voor ongeveer 5 minuten. Blus af met de wijn, en laat dit een beetje inkoken voeg dan de bouillon, rozemarijn en laurierblaadjes, knoflook toe en breng aan de kook. Leg de kalfsschenkels in de saus en laat op een laag vuurtje voor ongeveer 2 uur stoven met de deksel op de pan.
  3. Voor de gremolata, hak de peterselie fijn, meng er de citroenschil, geperste knoflook, zout en wat olie door, klaar is je gremolata.
  4. Ik heb het vlees van de schenkel gehaald en samen met romige polenta gegeten met daar bovenop natuurlijk een lepel gremolata, serveer de schenkel er wel bij want het lekkerst zit van binnen, het merg van de schenkel!..... (voor de liefhebber natuurlijk!) …

    Enjoy!
    Ossobuco milanese met gremolata
Recept Afdrukken
print het recept

10 Comments

  • Reply
    Ria Sluijter
    12 maart 2015 at 11:15

    Ziet er smakelijk uit..xx

  • Reply
    Foodblabla
    12 maart 2015 at 11:26

    Fenny Groot… BloomBites.. 🙂

  • Reply
    Laisja Hein
    12 maart 2015 at 11:36

    John Michael Vermeulen

  • Reply
    Fenny Groot
    12 maart 2015 at 17:09

    Jammer genoeg zie ik toch witte wijn erbij staan

  • Reply
    Foodblabla
    12 maart 2015 at 19:10
  • Reply
    Foodblabla
    12 maart 2015 at 19:10

    Fenny Groot je kan de wijn ook weg laten….afblussen met bouillon geen probleem

  • Reply
    Fenny Groot
    12 maart 2015 at 19:23

    O super! Dankje ga het zeker een keer proberen

  • Reply
    Roel
    23 december 2019 at 07:51

    Hoeveel bouillon ? Ook 1 kopje ?

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      23 december 2019 at 08:04

      Goedemorgen,

      bedankt voor de reactie, klopt 1 kopje is voldoende, ik zal het recept gelijk aanpassen, bedankt.

      succes met het recept fijne feestdagen.

      groetjes,
      Jacq

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.