Zoals jullie misschien al weten hebben wij een sinds kort een puppy genaamd miss Brownie! Zie is een Franse Bulldog, lief en ondeugend tegelijk!
Om dit te vieren heb ik afgelopen zondag overheerlijke brownies gebakken met pure chocolade.
Ze zijn krokant van buiten en heerlijk zacht smeuïg van binnen…
All you need is love. But a brownie now and then doesn’t hurt.
- 100 G choclade 70% cacao, grof gehakt
- 115 G roomboter ongezouten
- 265 G fijne kristalsuiker
- 2 grote eieren
- 1 tl vanille extract of verse vanille
- 1/2 tl grove zeezout gemalen
- 85 G bloem gezeefd
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie (of even in de magnetron) tot een mooie egale gladde massa. Haal van het vuur, laat een klein beetje afkoelen (2 minuten)…voeg de suiker, vanille en zout toe en klop de eieren met een garde erdoorheen.
- Spatel er tenslotte voorzichtig de bloem door en giet het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal (20X20 cm)
- Bak in de oven voor 25 tot 30 minuten… test of de brownie gaar is, door er een prikker in te steken. Dan mag er niks aan het prikkertje kleven.
Laat het afkoelen (ik weet het is moeilijk!) maar dan smaakt het des te beter!
Enjoy!
No Comments