Met tomaat ingewreven brood
Dit recept is voor 4 personen
Catalaanse Pan con tomate
Brood en tomaat, hoe zoiets eenvoudigs en zonder poespas zo onmisbaar is geworden is een van de grote raadsels van de Catalaanse keuken
Pan con tomate is vaak het eerste dat op tafel wordt gezet. Het is een klassieke begeleiding van vlees en vis van de barbecue. Samen met ham, soorten kaas en ingelegd zuur is het soms een complete maaltijd. Het is zelfs heel gewoon dat gasten een mandje geroosterd brood, een schaal tomaten en een fles olie krijgen voorgezet en er zelf een maal van maken.
- 8 sneetjes stevig stokbrood mooi schuin gesneden
- 4 teentjes knoflook
- 4 kleine rijpe tomaten gehalveerd
- extra vierge olijfolie
- zout
Ingredients
|
- Maak de grillpan goed heet.
- Grill de broodjes circa 2 minuten per kant, tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
- Wrijf de toost terwijl hij nog warm is aan een kant met de aangesneden kant van de knoflook in. Snijd elke tomaat doormidden. Wrijf de aangesneden kanten van de tomaten over de toost tot alleen het tomatenvel nog over is. Gooi het vel weg. Breng op smaak met zout en besprenkel met olijfolie. Leg de broodjes op een leuke schaal, en enjoy!
2 Comments
Ria Sluijter
11 juni 2014 at 20:06Ik vind dit zo lekker!!x
Fred
13 juni 2014 at 12:26Dit heerlijke recept is bij ons bekent.
En wij vinden het NOG steeds lekker, groeten.