HOOFDGERECHT VOORGERECHT

Knoflookgarnalen… “tel na afloop wel even al je vingers!”

11 juni 2014

Deze knoflookgarnalen zijn perfect om op een grote schaal voor meerdere gasten te serveren als voorgerecht. Zet wel een bakje met water en citroen op tafel, om tussendoor je vingers schoon te maken!

Wij hebben dit het weekend gemaakt, met pan con tomate, gegrilde groene asperges en een lekkere witte wijn erbij!

Een ideaal gerecht om buiten in het zonnetje te eten met vrienden.

gebakken knoflook garnalen met crostini Koken en stylen door Jacqueline Sluijter, fotografie door Sander Damen

gebakken knoflookgarnalen met crostini Koken en stylen door Jacqueline Sluijter, fotografie door Sander Damen

gebakken knoflookgarnalen met pan con tomate, gegrilde asperges.

gebakken knoflook garnalen met crostini Koken en stylen door Jacqueline Sluijter, fotografie door Sander Damen

gebakken knoflookgarnalen met pan con tomate. Koken en stylen door Jacqueline Sluijter, fotografie door Sander Damen

knoflookgarnalen zoals wij ze aten

knoflookgarnalen zoals wij ze aten


gebakken knoflook garnalen met crostini Koken en stylen door Jacqueline Sluijter, fotografie door Sander Damen
Knoflookgarnalen… “tel na afloop wel even al je vingers!”
Knoflookgarnalen… “tel na afloop wel even al je vingers!”
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat de olie heet worden. Voeg de plakjes knoflook en pepers toe. De knoflook moet direct gaan ‘dansen’ als het in aanraking komt met de olie. Laat in enkele seconden lichtbruin kleuren en voeg dan de garnalen toe (bij gebrek aan verse garnalen, gebruik je gewoon diepvriesgarnalen). gebakken knoflook garnalen met crostini Koken en stylen door Jacqueline Sluijter, fotografie door Sander Damen
  2. Draai ze een keer om en laat ze in enkele minuten roze kleuren. Draai dan het vuur uit en knijp het sap van een partje citroen erover. Schep de garnalen op een bord en serveer met vers gehakte peterselie en de overige citroenpartjes.
  3. Deze knoflookgarnalen zijn perfect om op een grote schaal voor meerdere gasten te serveren als voorgerecht. Zet wel een bakje met water en citroen op tafel, om tussendoor je vingers schoon te maken!
Recept Afdrukken
print het recept

8 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.