Hallo foodlovers!
“Of zal ik zeggen pastalovers!” 🙂
Een bordje pasta zonder poespas dat vind ik nou lekker, PASTA E BASTA!
Deze pasta is simpel, en staat op tafel in 15 minuten, ideaal voor doordeweeks. Soms heeft een goede pasta niet meer nodig dan een goede olijfolie, verse knoflook, en chilipeper en dat vind ik nou het mooie aan dit pasta gerecht, pure smaken zonder gedoe van een overvloed aan ingrediënten. Serveer dit pasta gerecht met een mooie frisse salade.
life is a combination of magic and pasta! 😉
Voor de finishing touch hebben wij er nog wat reraspte Parmezaan en basilicum overheen gedaan. 🙂
- 300 g spaghetti dunne of dikke slierten
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 el chilivlokken minder mag natuurlijk ook!
- 1/2 tl grof zeezout
- 1 handje bosje verse basilicum
- 1 stukje parmezaan optioneel
Ingredients
|
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de olie met de knoflook in een pan (wok) op middelhoog vuur en voeg, wanneer de knoflook licht begint te kleuren, de rode peper en het zout toe. Roer goed door en neem de pan van het vuur. Snijd de blaadjes van de basilicum kleiner en doe 2 blaadjes bij de olie. Giet de spaghetti af en laat uitlekken. Zet de wok weer op een zacht vuurtje en roer de spaghetti en de rest van basilicum erdoor. Goed mengen en gelijk opeten.
3 Comments
Anoniem
25 augustus 2015 at 13:44Meer heb je niet nodig 🙂
Serge
25 augustus 2015 at 14:12Aglio e Olio (e Peperoncino). Jaren geleden voor het eerst bij een Italiaanse familie in Gran Paradiso gegeten, als voorgerecht, daarna kwam het vlees(helaas was ik toen vegetarier :-).
Maarre, kaas en basilicum “hoort” niet, haalt juist de wonderbaarlijke simpelheid weg. Misschien wat (platte) peterselie.
Henk Weggers
25 augustus 2015 at 14:26De lekkerste, wel grana natuurlijk.