DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT

PASTA + olie + knoflook + chilivlokken

Hallo foodlovers!

“Of zal ik zeggen pastalovers!” 🙂

Een bordje pasta zonder poespas dat vind ik nou lekker, PASTA E BASTA!

Deze pasta is simpel, en staat op tafel in 15 minuten, ideaal voor doordeweeks. Soms heeft een goede pasta niet meer nodig dan een goede olijfolie, verse knoflook, en chilipeper en dat vind ik nou het mooie aan dit pasta gerecht, pure smaken zonder gedoe van een overvloed aan ingrediënten. Serveer dit pasta gerecht met een mooie frisse salade.

life is a combination of magic and pasta! 😉

1A2J9002 copy

Voor de finishing touch hebben wij er nog wat reraspte Parmezaan en basilicum overheen gedaan. 🙂

PASTA + olie+ knoflook+chilivlokken
PASTA + olie+ knoflook+chilivlokken
Recept Afdrukken
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de olie met de knoflook in een pan (wok) op middelhoog vuur en voeg, wanneer de knoflook licht begint te kleuren, de rode peper en het zout toe. Roer goed door en neem de pan van het vuur. Snijd de blaadjes van de basilicum kleiner en doe 2 blaadjes bij de olie. Giet de spaghetti af en laat uitlekken. Zet de wok weer op een zacht vuurtje en roer de spaghetti en de rest van basilicum erdoor. Goed mengen en gelijk opeten.
Recept Afdrukken
print het recept

3 Comments

  • Reply
    Anoniem
    25 augustus 2015 at 13:44

    Meer heb je niet nodig 🙂

  • Reply
    Serge
    25 augustus 2015 at 14:12

    Aglio e Olio (e Peperoncino). Jaren geleden voor het eerst bij een Italiaanse familie in Gran Paradiso gegeten, als voorgerecht, daarna kwam het vlees(helaas was ik toen vegetarier :-).
    Maarre, kaas en basilicum “hoort” niet, haalt juist de wonderbaarlijke simpelheid weg. Misschien wat (platte) peterselie.

  • Reply
    Henk Weggers
    25 augustus 2015 at 14:26

    De lekkerste, wel grana natuurlijk.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.