Wij zijn samen erg dol op kokosrijst, want dat heeft een mooie smaak en is erg lekker met pittige kip en worteltjes (zie foto). Maar ook met b.v. wat komkommer in chilisaus en gegrilde vis smaakt deze rijst ook erg goed!
Be creative en stel zo je eigen maaltje samen met als basis de kokosrijst.
Ik ben erg benieuwd wat jullie bij de rijst gaan eten.
[av_notification title=’Tip’ color=’silver’ border=’dashed’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’normal’ icon_select=’yes’ icon=’ue806′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-233wj9′]
Eet de rijst met gegrilde worteltjes en malse kippendijen, gemarineerd in sesamolie pittige currypoeder en wat honing. Over de rijst giet ik dan nog wat braadvocht van de kip, dat maak je gewoon door de aanbaksels in de pan af te blussen met wat kippenbouillon. Deze combinatie van pittig, romig, ziltig en zoet is damn delicious!
Enjoy!
[/av_notification]

- 1 blikje kokosmelk
- 1/2 blikje warm water gebruik hiervoor het lege blikje van de kokosmelk
- 1 blikje basmatirijst gebruik hiervoor het lege blikje van de kokosmelk
Ingredients
|
- Voor de perfecte kokosrijst doe je het volgende:
1. Zet een pannetje op het vuur en doe hier vervolgens de rijst in.
2. Schenk de kokosmelk en het warme water in de pan en roer het geheel even goed door.
3. Breng het vocht aan de kook. Draai zodra het vocht kookt het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de rijst nu op laag vuur garen en zit er verder niet meer aan.
4.Haal de pan van het vuur als de rijst gaar is, maak met een vork de rijst een beetje los.
Wat je overhoudt is heerlijk geurende kokosrijst. Strooi wat tuinkers en zwarte sesamzaadjes over de rijst, dat staat niet alleen mooie maar smaakt ook lekker.
No Comments