Hai foodlovers!
Best burger ever, een dikke peperige burger met een zoet/zoute topping van zoete kersencompote en romige gorgonzola kaas, lekker met kreukel of boeren friet.
tip
Maak de kersen compote een dag van te voren, dan wordt het alleen maar lekkerder.
Heb je genoeg over, dan is het ook nog lekker met yoghurt of ijs.
Porties | Passieve Tijd |
4personen | 30minuten |
Porties |
4personen |
Passieve Tijd |
30minuten |
- 4 Runderburgers goede kwaliteit
- 4 Burgerbroodjes
- 100 ml mayonaise
- 2 tl Milde mosterd
- 150 g gorgonzola
- Grove zwarte peper / zeezout
- olijfolie
- Kersen compote
- 500 g Kersen zonder pit
- 80 g fijne kristalsuiker
- 2 el rode wijnazijn
- 4 el water
Ingrediënten
|
- Begin met het maken van de kersencompote.
- Doe alle ingrediënten voor de compote in een steelpan, breng aan de kook, en laat op zacht vuur 20 minuten pruttelen, regelmatig roeren, na bereidingstijd laten afkoelen, tot aan gebruik.
- Bestrooi de burgers royaal met de grof gemalen peper aan beide kanten en bak in een koekenpan, met een klein beetje olijfolie, de burgers bruin en gaar.
- Meng de mosterd door de mayonaise, breng op smaak met een snufje zout, en bestrijk hiermee de gehalveerde burgerbroodjes.
- Beleg de broodjes met een burger, een stuk gorgonzola en de kersencompote.
- Enjoy!
No Comments