Hi foodlovers,
Hartig en zoet gaan gewoon heel goed samen.
Deze gevulde roomboter bladerdeeg bakjes met kaas, verse aardbei, tijm en een zwarte peper is het bewijs, ik zou het gewoon eens proberen, geniet ervan.
Porties | Kook Tijd |
4personen | 30 minuten |
Porties |
4personen |
Kook Tijd |
30 minuten |
- 10 aardbeien schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg
- 1 geklutst ei
- vers gemalen zwarte peper voor garnering
- 4 el honing
- ingrediënten voor de romige kaasvulling
- 1 beker créme friache 125 ml
- 4 plakjes zachte geitenkaas verkrijg o.a. bij AH
- rasp van halve limoen
- 4 takjes verse tijm alleen de blaadjes plus wat extra voor garnering
Ingrediënten
|
- Ontdooi vier plakjes bladerdeeg, dit duurt ongeveer 5 minuten
- Snijd van ieder plakje bladerdeeg de randen rondom af breedte 1 cm.
- Bestrijk de randen van het overgebleven bladerdeeg vierkantje met water en leg hierop de afgesneden randen, druk licht aan, en prik met een vork wat gaatjes alleen in de bodem.
- Bestrijk alleen de randen van de bakjes, met geklutst ei.
- Verwijder het papiertje van het bladerdeeg leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, en bak de bladerdeeg bakjes voor 15 a 20 minuten in de oven.
- Haal de bladerdeeg bakjes uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen op een rooster.
- Roer de ingrediënten voor de romige kaasvulling luchtig door elkaar tot een mooie gladde kaascréme.
- Vul ieder bakje met een flinke lepel kaasvulling, garneer met plakjes aardbei en tijm, en eventueel naar smaak vers gemalen peper, en drizzel de honing eroverheen.
- Enjoy!
No Comments