Hi foodlovers!
Tijdens onze vakantie in Frankrijk werd ik geïnspireerd door een klassieker, Tarte bourdaloue. Een Franse taart gevuld met een romige amandelvulling met peer & amandelschaafsel
Peer en amandel gaan prima samen en voor deze taart gebruik je het kant en klare deeg van tante fanny uit het koelvak, dat is natuurlijk super makkelijk en snel in de bereiding.
Enjoy!

Servings |
4 tot 6personen |
Servings |
4 tot 6personen |
- Voor de amandelvulling
- 100 g roomboter zacht
- 100 g fijne suiker
- 100 g amandelmeel
- 2 kleine eieren
- snuf zout
- 1/2 tl vanille-extract
- Voor de perentaart
- 1 rol vers quiche/taartdeeg 300 g tante fanny of anders
- 3 stevige peren gewassen gehalveerd in dunne plakjes geschaafs
- 1 quichevorm met losse bodem 20 cm doorsnede
- 1 ei los geklopt
- voor de garnering
- 60 g grof amandelschaafsel geroosterd
- 100 g marmelade b.v. sinaasappel of abrikoos
- poedersuiker
- bakspray
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 200° C boven-/onder warmte
- Doe voor de amandelvulling de boter, fijne suiker, het amandelmeel, de eieren, het zout en het scheutje vanille extract in een kom en mix dit tot een egale massa en houdt apart.
- Spray de quichevorm goed in met bakspray, Leg het deeg in de quichevorm, de randen vallen iets over de zijkant. Verdeel de amandelvulling over de bodem, leg de peer in dunne plakjes erop, en bestrooi met de amandelschaafsel. Vouw het overige deeg wat over de rand hangt terug naar binnen, iets geplooid. Bestrijk met een kwastje de randen van de taart met het losgeklopte ei.
- Bak de taart in het midden van de oven voor 30 minuten tot 40 minuten.
- Laat de taart 5 minuten afkoelen, haal uit de vorm, bestrijk de taart met de jam en bestrooi met de poedersuiker. Enjoy!
No Comments