NAGERECHT SNACKS WEEKEND ZOET

Perentaart met amandelvulling

Hi foodlovers!

Tijdens onze vakantie in Frankrijk werd ik geïnspireerd door een klassieker, Tarte bourdaloue. Een Franse taart gevuld met een romige amandelvulling met peer & amandelschaafsel

Peer en amandel gaan prima samen en voor deze taart gebruik je het kant en klare deeg van tante fanny uit het koelvak, dat is natuurlijk super makkelijk en snel in de bereiding.

Enjoy!

Perentaart met amandelvulling
Perentaart met amandelvulling
Perentaart met amandelvulling.
Perentaart met amandelvulling
Perentaart met amandelvulling
Recept Afdrukken
Servings
4 tot 6personen
Servings
4 tot 6personen
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Verwarm de oven op 200° C boven-/onder warmte
  2. Doe voor de amandelvulling de boter, fijne suiker, het amandelmeel, de eieren, het zout en het scheutje vanille extract in een kom en mix dit tot een egale massa en houdt apart.
  3. Spray de quichevorm goed in met bakspray, Leg het deeg in de quichevorm, de randen vallen iets over de zijkant. Verdeel de amandelvulling over de bodem, leg de peer in dunne plakjes erop, en bestrooi met de amandelschaafsel. Vouw het overige deeg wat over de rand hangt terug naar binnen, iets geplooid. Bestrijk met een kwastje de randen van de taart met het losgeklopte ei.
  4. Bak de taart in het midden van de oven voor 30 minuten tot 40 minuten.
  5. Laat de taart 5 minuten afkoelen, haal uit de vorm, bestrijk de taart met de jam en bestrooi met de poedersuiker. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.