NAGERECHT VEGETARISCH GERECHT ZOET

Perentaart met vanille | Kerstmenu

21 december 2014

Hi lieve foodlovers,

Zijn jullie nog op zoek naar een heerlijk maar vooral bijzonder nagerecht, zoek niet verder. Deze perentaart met vanille is de perfect afsluiter voor ieder Kerstmenu.

Voor de wijnwinkel By the Grape hebben wij de opdracht gekregen om een vier gangen Kerstmenu te maken, afgestemd op een aantal bijzonder lekkere wijnen.

Als nagerecht hebben wij een perentaart met vanille gemaakt en hier dronken wij een ijswijn Alta Alella Blanc de Neu bij, een heerlijke combi, of drink hier een mooie cava bij en ga knallend het nieuwe jaar in!

‘Brut nature. Maar niet zo brut. Waarschijnlijk door het gebruik van chardonnay die wat verzachtende omstandigheden aanvoert. Daarom zachter en romiger.” – Harold Hamersma, rapportcijfer 8 in De Grote Hamersma 2016

”Attentie champagneliefhebbers: prima strakdroge fruitige schuimwijn voor een prikprijs.” – Nicolaas Klei, Omfietswijn 2016

Perentaart met vanille

Perentaart met vanille

Perentaart met vanille

Perentaart met vanille


Perentaart met vanille
Perentaart met vanille & Alta Alella Blanc de Neu
Perentaart met vanille & Alta Alella Blanc de Neu
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe het water, suiker, citroensap, citroenrasp en het kaneelstokje in een pan en breng aan de kook. Schil de peren (laat het steeltje zitten) en snij een stukje van de onderkant van de peer af zodat hij recht blijft staan. Doe de peertjes in de pan en kook ze ongeveer 15 minuten, tot de peren ietsjes zacht zijn. Haal de peren uit de pan en zet ze op een schaal om af te koelen.Gieser Wildeman, Perentaart met vanille
  2. Het kookvocht kan je eventueel bewaren en inkoken tot siroop later de peren mee in te kwasten.
  3. Verwarm de oven voor op 165 graden en vet een springvorm van 18 cm goed in met boter.

    Doe de suiker en boter in een kom en mix dit tot de suiker opgelost is. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het vanille extract toe. Zeef de helft van de bloem plus bakpoeder boven het beslag en mix alles goed door. Voeg de melk en de rest van de bloem toe en mix dit op lage snelheid nog enkele minuten door tot een smeuïg glad beslag.
  4. Doe het beslag in de springvorm en stop de peertjes in het beslag tot aan de bodem. Bak de taart ongeveer 1 uur en 15 minuten. Wordt de taart te snel bruin dek de bovenkant af met een stuk aluminium folie.
  5. Voor het ultieme kerstgevoel strooi je er nog wat poedersuiker overheen!

    Enjoy!

    Let it snow, let it snow, let it snow!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

3 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.