Hallo Lieve Foodlovers,
Mosselen, wij zijn er dol op! En vooral pittige mosselen in romige kokos / currysaus! Dat is weer eens wat anders.
Eigenlijk begint het mosselseizoen in juli maar gelukkig zijn er nu ook al goede en heerlijke mosselen verkrijgbaar.
Probeer eens pittige variatie met groene currypasta en kokosmelk. Super easy om te maken en eenmaal geproefd wil je nooit meer anders 🙂
Enjoy.
Mosselen kunnen altijd!
Porties |
2personen |
Porties |
2personen |
- 4 el zonnebloem olie
- 1 glas chardonnay rest koud zetten en opdrinken 🙂
- 2 kg mosselen
- 1 rood pepertje fijngehakt
- 1 bosje koriander
- 1 pakje groene currypasta bijvoorbeeld currypasta van fairtrade
- 1 blik kokosmelk
- 1 limoen in partjes
Ingrediënten
|
- Verhit 4 eetlepels olie in een (mossel)pan. Voeg de curry kruidenpasta toe en bak tot de geuren goed vrijkomen.
Blus af met het glaasje wijn, laat het even iets inkoken, voeg dan de kokosmelk en de mosselen toe en dek de pan af met een deksel. - Kook de mosselen tot alle schelpen goed geopend zijn (nu zijn ze klaar). Verdeel de spicy mosselen over een schaal, en bestrooi met fijngehakte rode peper, koriander en serveer de limoen erbij.
- Serveer de mosselen met wat rijst of brood.
Lekker met een koud glas Chardonnay of een thais biertje
1 Comment
Petra van Baren
29 juni 2016 at 20:13Ff geen mossels haha