Hallo lieve foodlovers!
Ik ben dol op spinazie, en ja ook van Spinazie a la bloeb!
Ik ben opgegroeid in de tijd van Popeye de stoere zeeman, dus kun je uitrekenen hoe oud ik ongeveer ben. Voor de jongeren onder de lezers: de zeeman Popeye was een Amerikaanse cartoonheld die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingezet om de vleesconsumptie te temperen. Zijn soort van aanvallen van spierslapte bestreed Popeye door conservenblikken vol koude blikspinazie naar binnen te laten glijden. Vervolgens werden alle belagers van zijn liefje Olijfje met een knal tegen de straat gewerkt, van de spinazie werd Popye immers berensterk!!!
Sindsdien ben ik verslaafd aan spinazie wel vers, want spinazie uit blik vind ik heel erg vies!
Dat ik er nu heel erg sterk van geworden ben dat niet, maar ik weet gewoon dat het goed voor je is!
Spinazie zit namelijk boordevol vitamines zoals caroteen, vitamine E en antioxidanten.
- 3 el kokosolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 grote ui fijn gesneden
- 500 g jonge spinazie gewassen
- 1 takje rozemarijn fijn gesneden (alleen de naaldjes)
- 500 ml groentenbouillon van tablet
- 1 grote aardappel in blokjes
- 100 ml slagroom (of Amandel of sojacream)
- verse nootmuskaat
Ingrediënten
|
- Verhit de olie in een pan fruit de ui en knoflook aan voor 5 min. Voeg dan de bouillon, slagroom (amandel of soja cream) en de aardappelblokjes toe, en breng aan de kook en laat dit 10 min. op een laag vuurtje koken. Neem nu de pan van het vuur, en voeg nu pas de spinazie toe aan de soep en laat het 1 min. slinken, pureer met de staafmixer tot een mooie gladde soep. Verdeel de soep over 4 kommetjes, en maak op smaak met verse nootmuskaat. Enjoy!
No Comments