It’s a Pizza Party!!

en dan ineens ben je 45….

Op maandag 6 juli was ik jarig en om dit groots te vieren gaf ik een pizza party voor familie en vrienden. En niet zo maar een pizza party, maar “build your own pizza” 🙂 Het leek ons namelijk leuk dat iedereen zijn eigen pizza kon maken, helemaal naar eigen smaak, zo kon ik ook genieten en hoefde ik niet de hele dag in de keuken te staan.

Ik kom natuurlijk regelmatig op de Sonsbeekmarkt in Arnhem en hier heb ik Maik Galenkamp van Puur Proevers ontmoet. Van zijn spelt pizza’s ben ik al Fan en vanaf nu kunnen jij en ik deze pizza’s ook zelf maken. Maik verhuurd namelijk sinds kort zijn pizza oven en levert hier ook het deeg en ingrediënten bij. Als foodie en enorme lekkerbek wil ik natuurlijk wel zelf mijn ingrediënten kiezen. Zelf deeg maken is een hele klus en zeker als we hebben over 40 bollen, maar Maik is een kei in het maken van zijn specialiteit namelijk deeg van spelt. Daarom heeft Maik al het deeg aangeleverd, kant en klaar in kleine bollen.

Helaas was Maik voor het verhuur al helemaal volgeboekt en kon hij zijn oven niet verhuren, maar hij heeft mij direct voorgesteld aan Niels van Baar van Totti ovens, zij ontwikkelen deze bijzondere oven. Sander heeft deze oven in Bodengraven opgehaald (je hebt geen aanhanger nodig mits je een ruimte auto of busje hebt). Het mooie van deze hout gestookte oven is dat hij tot 500 graden kan, en een mooie moderne uitstraling heeft. Je hoeft natuurlijk niet alleen pizza’s te bakken, maar de oven is ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld vlees of brood in te bakken.

Toen iedereen gearriveerd was heb ik een korte uitleg gedaan over de oven en over het maken van de pizza. De eerste pizza heb ik voorgedaan en daarna mocht iedereen zelf zijn pizza bouwen. Als een echte pizzabakker schoof Sander de pizza’s vloeiend de oven in en werden “bijna” alle pizza’s goed gebakken (sorry Daisy 🙂 )

Voor de ingrediënten heb ik het makkelijk gehouden. Een basis tomatensaus met Italiaanse kruiden en voor de toppings mooie kleine mozzarella bolletjes, 3 KG gerapte kaas (iets teveel, Sander heeft als ontbijt royale kaastosti’s gemaakt), plakjes salami, prosciutto, ham en champignons. Als finishing touch na het bakken was er goede olijfolie, verse basilicum en rucccola.

Niet iedereen vond het makkelijk om pizza’s te maken maar jong en oud hielpen elkaar en de pizzapuntjes werden ook samen gedeeld zo ontstond er een leuke relaxte sfeer en zelfs mijn oma van 92 genoot van de pizza, hoe mooi is dat!

Wat was iedereen super enthousiast over de pizza’s en de hele sfeer eromheen. Moe maar voldaan heb ik nog lang nagenoten van de leuke dag met familie en vrienden. Lieve mensen jullie hebben er ook voor mij een enorm fijn feestje van gemaakt. Thanks!

Liefs

Jacq

Thanks honey voor alle steun!
foto’s door André Damen, Fred Sluijter en Sander Damen