HOOFDGERECHT

Pulled coq au vin sliders | weekendtip

17 februari 2017

Hi lieve foodlovers,

Zijn jullie net als ons ook zo dol op knapperige broodjes, en dol op kip? Probeer dan deze pulled coq au vin sliders. Malse stukjes kip gestoofd in een heerlijke kruidige saus. Probeer daar maar eens van af te blijven.

Coq-au-vin is het wereldberoemde Franse gerecht van kip gestoofd in wijn. Het is zo’n gerecht dat alleen maar beter gaat smaken als het een dag of twee van tevoren wordt klaargemaakt.

Exclusief voor By the Grape maakte ik deze pulled coq au vin sliders.

Enjoy!

Pulled coq au vin sliders

Pulled coq au vin sliders

Wijn & Spijs:

”Deze fluweelzachte wijn vol rood sappige fruit vraagt om een gerecht met een volle, kruidige smaak. De tomaten in dit gerecht passen perfect bij de sappige smaak en de kruiden sluiten naadloos aan. Geweldige combinatie.”

Wijn: Biologische rode Domaine de Cristia Cotes du Rhone

”Op zware fles gepresenteerde rode Côtes du Rhône wordt gemaakt van uitsluitend grenache, krijgt geen houtcontact en is een volle, bijna vette wijn met naast kruidige en donkere tonen ook wat rijp zwart fruit. Je zet er de Zuid-Franse zon mee op tafel.” – Hubrecht Duijker, wijnschrijver

Pulled coq au vin sliders

Pulled coq au vin sliders


Pulled coq au vin sliders
Pulled coq au vin sliders
Pulled coq au vin sliders
Recept Afdrukken
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bak de kippenpoten rondom bruin in een hete koekenpan met een scheut olijfolie, haal de kippenpoten uit de pan en leg ze alvast in een grote braadslee of ovenschotel.
  3. Bak in dezelfde pan, de ui, wortel en selderij glazig, roer de knoflook erdoor en blus af met de rode wijn, laat 2 minuten doorkoken. Voeg nu de tomatenblokjes, tijm en de kippenbouillon toe, roer om en breng op smaak met de peper en zout, en breng de saus nog even goed aan de kook.
  4. Giet de saus over de kippenpoten, dek af met aluminiumfolie en bak voor 30 minuten, verwijder daarna de folie en bak nog eens voor 30 minuten.
  5. Plaats de broodjes in de oven en bak ze af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Laat het gerecht een beetje afkoelen, verwijder het velletje en haal de botjes uit de kip. Trek de kip los met 2 vorken.
  7. Snijd de broodjes doormidden doe de kip erop en giet er nog wat van de heerlijke saus overheen.
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.