Hi Foodlovers,
Hebben jullie ook al zin in de lente? Exclusief voor By the Grape maakte ik deze heerlijke Pasta met venkel en zalm waarbij ik stiekem al het lentegevoel krijg. Heerlijk met een glas witte wijn uit Italië zoals de Catarratto van By the Grape
“Geweldig complexe wijn met een oneindige lengte. Mollig, rond en loepzuiver dankzij een minerale toets. Intense smaken van citrus, yonagold, grapefruit en een vleugje anijs doen je verlangen naar een tweede slok.” – Chantal Driesen, By the Grape
Wijn & Spijs:
”De Catarratto is mollig en rond wat uitstekend past bij de zalmfilet en pasta. De frisheid in de wijn doorbreekt juist dat vettige karakter. En de hint anijs past perfect bij de venkel. Heerlijk!”
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- 400 g Orecchiette pasta
- 1 ui in halve ringen gesneden
- 1 venkelknol in halve dunne ringen gesneden (venkelgroen apart houden)
- 50 ml witte wijn
- 100 ml slagroom
- 200 g zalmfilet in stukjes gesneden
- 100 g geraspte pittige kaas Parmazaan of Pecorino
- 1 flinke hand walnoten fijn gehakt
- peper en zout
- olijfolie
Ingrediënten
|
- Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met voldoende zout.
- Verhit wat olie in een braadpan en fruit de venkel en ui licht aan, blus af met de wijn en laat dit 2 minuten sudderen. Roer de slagroom, de blokjes zalm en de pasta erdoor, en breng op smaak met de fijngesneden venkeltopjes en peper.
- Strooi de walnoten en kaas er op het laatst overheen.
- Garneer e.v.t. met een partje citroen.
No Comments