DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT VOORGERECHT

Pasta met venkel en zalm en walnoten voor de crunch

Hi Foodlovers,

Hebben jullie ook al zin in de lente? Exclusief voor By the Grape maakte ik deze heerlijke Pasta met venkel en zalm waarbij ik stiekem al het lentegevoel krijg. Heerlijk met een glas witte wijn uit Italië zoals de Catarratto van By the Grape

Pasta met venkel en zalm

Pasta met venkel en zalm By the grape recepten Foodblabla

“Geweldig complexe wijn met een oneindige lengte. Mollig, rond en loepzuiver dankzij een minerale toets. Intense smaken van citrus, yonagold, grapefruit en een vleugje anijs doen je verlangen naar een tweede slok.” – Chantal Driesen, By the Grape

Wijn & Spijs:

”De Catarratto is mollig en rond wat uitstekend past bij de zalmfilet en pasta. De frisheid in de wijn doorbreekt juist dat vettige karakter. En de hint anijs past perfect bij de venkel. Heerlijk!”

Pasta met venkel en zalm By the grape recepten Foodblabla

Pasta met venkel en zalm By the grape recepten Foodblabla


Pasta met venkel en zalm
Pasta met venkel en zalm en walnoten voor de crunch
Pasta met venkel en zalm en walnoten voor de crunch
Recept Afdrukken
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met voldoende zout.
  2. Verhit wat olie in een braadpan en fruit de venkel en ui licht aan, blus af met de wijn en laat dit 2 minuten sudderen. Roer de slagroom, de blokjes zalm en de pasta erdoor, en breng op smaak met de fijngesneden venkeltopjes en peper.
  3. Strooi de walnoten en kaas er op het laatst overheen.
  4. Garneer e.v.t. met een partje citroen.
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.