Wat een feest! Foodblabla mocht aanschuiven aan een hele lange, gezellig gedekte tafel middenin de loods van de voedselbank Amsterdam. Tussen de stellingen van de voedselbank mochten wij #samenaantafel.

Waarom was het feest? Honig bestaat 150 jaar en dat moet natuurlijk  gevierd worden, Honig Nederland bedacht daarom een leuke actie voor de voedselbank #samenaantafel en schonk de voedselbank maar liefst 150.000 blikken met spaghetti, exclusief gemaakt voor de voedselbank, Wij weten hoe belangrijk het is om elke dag een goede, warme maaltijd op tafel te zetten.

Helaas is niet iedereen in staat om dit te doen, want in Nederland zijn er ruim 80.000 mensen afhankelijk van de voedselbank. Wil jij ook helpen klik hier

We werden warm onthaald met een gezellig oer Hollands  muziekje en een glas bubbels, onze avond kan nu al niet meer stuk, in de hal staan bekende mensen van tv, en ik vind het super leuk om met iedereen kennis te mogen maken.

Als iedereen zijn/of haar plekje aan tafel heeft gevonden wordt het diner officieel geopend door René Froger die sinds 1 september 2012 ambassadeur van de voedselbank Nederland is.

Heerlijke Hollandse deuntjes komen uit de accordeon, terwijl wij samen met alle andere gasten genieten van ons voorgerecht, tomaten- pompoensoep.

Iedereen vermaakt zich prima, al deinend zingt iedereen mee op het oer-Hollandse nummer tulpen uit Amsterdam la la la, en er wordt druk gekletst over onder andere de producten van Honig die iedereen wel kent natuurlijk, vanuit zijn eigen keukenkastje.

Justin Samgar van Poetry Pusher verteld een prachtig verhaal / gedicht die hij heeft geschreven voor deze speciale avond…samen aan tafel. Dan besef je maar eens te meer dat niet alles zomaar vanzelfsprekend is…..

En als de kers op de taart komt Lange Frans ook nog voor ons zingen, gewoon zomaar midden in de loods,  een privé optreden geweldig!!!

En dan krijgen we het hoofdgerecht geserveerd een hartverwarmende maaltijd, macaroni met Aubergine, Parmezaanse kaas en augurk.

Als mooie afsluiter van het diner krijgt iedereen een heerlijke punt banoffee cake  van Honig met een toef slagroom en een kop koffie of thee.

Het blijft nog lang gezellig en samen eindige we in polonaise op de muziek van de Bijlmer Steel Band.

Mijn dank gaat uit naar

De voedselbank Nederland en Honig Nederland voor een geweldig leuke avond #samenaantafel met jullie.

Liefs,

Jacq

Jacqueline Sluijter