DOORDEWEEKS SOEPEN VEGETARISCH GERECHT

Geroosterde bloemkoolsoep met kikkererwten

22 maart 2017

Hi foodlovers!

Het is weer tijd voor een soepje, dit keer een heerlijk fluweelzacht soepje gemaakt van één van mijn lievelingsgroenten namelijk bloemkool.

Doordat je de bloemkool eerst roostert in de oven krijgt de soep een mooie intense smaak, en de gebakken kikkererwten als topping zorgen voor een heerlijke bite.

Een soepje maken kan altijd, vers gemaakte soep zit vol met goede voedingsstoffen, en je zet in no time een heerlijke pan geroosterde bloemkoolsoep op tafel.

Enjoy!

Happiness is homemade soup

 

geroosterde bloemkoolsoep met kikkererwten

geroosterde bloemkoolsoep met kikkererwten


Geroosterde bloemkoolsoep met kikkererwten
Geroosterde bloemkoolsoep met kikkererwten
Recept Afdrukken
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Leg de bloemkoolroosjes, knoflookteentjes samen met de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet 4 el olijfolie over de groenten, en strooi de komijn en paprikapoeder eroverheen. Meng alles goed door elkaar het dit gaat het beste met je handen.
  3. Bak in oven voor ongeveer 30 minuten, houd het wel in de gaten want de groenten mag niet verbranden. Ondertussen verwarm je in een hoge pan 1 el olijfolie en bak je de blokjes aardappel ligt aan op een zacht vuur, voor ongeveer 1 minuut. Voeg de bouillon toe breng aan de kook en laat 15 a 20 koken totdat de aardappels gaar zijn.
  4. Haal de pan van het vuur voeg de geroosterde bloemkool toe, en houd de kikkererwten apart voor de garnering. Mix de soep glad door middel van een staafmixer of doe de soep in een blender. Zet de pan terug op laag vuur, en roer de room door de soep. Breng op smaak met peper en e.v.t. nog wat zout.
  5. Garneer de soep met de geroosterde kikkererwten, blaadjes tijm, olie of Crème fraîche en chilivlokken.
  6. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

5 Comments

  • Corrie Hekkers-Konings
    Reply
    Corrie Hekkers-Konings
    22 februari 2019 at 11:09

    Mijn moeder kookte de heerlijkste bloemkoolsoep. Hennie mijn man griezelt al bij het idee….
    Ik heb nog niet de moeite genomen dit goddelijke soepje voor mij alleen te koken….
    doe mezelf tekort!
    Ik ga jouw recept gebruiken! Dank!

  • Mieke van Manen
    Reply
    Mieke van Manen
    22 februari 2019 at 18:11

    Deze heb ik een tijdje terug gemaakt.. zoooo lekker!!

    • Foodblabla
      Reply
      Foodblabla
      22 februari 2019 at 18:17

      Mieke van Manen goed om te horen Mieke, fijn weekend!😘

  • Dries Habraken
    Reply
    Dries Habraken
    24 februari 2019 at 10:21

    Mirthe de Bresser

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.