Hi foodlovers!
Het is weer tijd voor een soepje, dit keer een heerlijk fluweelzacht soepje gemaakt van één van mijn lievelingsgroenten namelijk bloemkool.
Doordat je de bloemkool eerst roostert in de oven krijgt de soep een mooie intense smaak, en de gebakken kikkererwten als topping zorgen voor een heerlijke bite.
Een soepje maken kan altijd, vers gemaakte soep zit vol met goede voedingsstoffen, en je zet in no time een heerlijke pan geroosterde bloemkoolsoep op tafel.
Enjoy!
Happiness is homemade soup
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- Voor de soep
- 1 bloemkool middelgroot in kleine roosjes gesneden
- 1 blikje kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
- 4 teentjes knoflook gepeld
- 2 medium grote aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 1,5 l groentebouillon
- 1 pakje room culinair 250 ml
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- peper
- zout
- olijfolie om mee te bakken
- Voor de garnering
- creme fraiche of olijfolie
- verse tijm
- chilivlokken
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Leg de bloemkoolroosjes, knoflookteentjes samen met de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet 4 el olijfolie over de groenten, en strooi de komijn en paprikapoeder eroverheen. Meng alles goed door elkaar het dit gaat het beste met je handen.
- Bak in oven voor ongeveer 30 minuten, houd het wel in de gaten want de groenten mag niet verbranden. Ondertussen verwarm je in een hoge pan 1 el olijfolie en bak je de blokjes aardappel ligt aan op een zacht vuur, voor ongeveer 1 minuut. Voeg de bouillon toe breng aan de kook en laat 15 a 20 koken totdat de aardappels gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur voeg de geroosterde bloemkool toe, en houd de kikkererwten apart voor de garnering. Mix de soep glad door middel van een staafmixer of doe de soep in een blender. Zet de pan terug op laag vuur, en roer de room door de soep. Breng op smaak met peper en e.v.t. nog wat zout.
- Garneer de soep met de geroosterde kikkererwten, blaadjes tijm, olie of Crème fraîche en chilivlokken.
- Enjoy!
6 Comments
Corrie Hekkers-Konings
22 februari 2019 at 11:09Mijn moeder kookte de heerlijkste bloemkoolsoep. Hennie mijn man griezelt al bij het idee….
Ik heb nog niet de moeite genomen dit goddelijke soepje voor mij alleen te koken….
doe mezelf tekort!
Ik ga jouw recept gebruiken! Dank!
Foodblabla
22 februari 2019 at 11:14leuk! Enjoy, liefs, Jacq 😉
Mieke van Manen
22 februari 2019 at 18:11Deze heb ik een tijdje terug gemaakt.. zoooo lekker!!
Foodblabla
22 februari 2019 at 18:17Mieke van Manen goed om te horen Mieke, fijn weekend!😘
Dries Habraken
24 februari 2019 at 10:21Mirthe de Bresser
Flip
8 juli 2021 at 19:18De knoflook op de foto is niet gepeld.
Verder heb ik geen aanmerkingen, heerlijke soep !