Wat eten we vandaag?
Brr het is goed koud vandaag, voor het ultieme comfort/food momentje maak je deze snelle chili con carne…
“Deze Chili con carne staat in 30 minuten op tafel!”
Dat is pas puur genieten!…
Eet de Chili met tacochips of bruine rijst, met een klodder crème fraiche of Grieks yoghurt erop!
Chill out, eat Chili!
- 3 paprikas rood, geel , groen
- 2 lente-uitjes
- 1 grote ui fijn gesnipperd
- 1 tl komijnpoeder
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 kaneelstokjes
- 3 el olijfolie
- 1 el tomatenpuree
- 1 bouillonblokje groenten
- 500 g rundergehakt
- 3 el zoete chilisaus
- 2 blikken chilibonen (of zelf geweekte bonen)
- 1 blikje mais
- zout/peper
- Griekse yoghurt of creme fraiche
Ingredients
|
- Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes, pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak deze ca. 3 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje boven het gehakt en voeg de tomatenpuree en komijpoeder toe en bak even kort mee. Voeg dan de chilisaus en een kopje water toe, breng de saus al roerende aan de kook, doe de kaneelstokjes erbij en laat de saus ca. 10 minuten afgedekt sudderen. Laat de kidneybonen en mais in een zeef uitlekken en verwarm de bonen, mais ca. 5 minuten op zacht vuur in de saus mee. Breng de chili op smaak met zout en peper en lente-ui.
Serveer met, een schepje Griekse yoghurt of creme fraiche, tortilla chips of met bruine rijst.
Enjoy!
No Comments