Hi Foodlovers!
In onze vakanties ontstaan meestal de meest creatieve recepten.
Met de laatste restjes groenten, rijst en worstjes maakte ik deze snelle pan paella, klaar in 30 minuten!
Bon Appétit
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2 tot 3personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
2 tot 3personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
- Paella
- olijfolie
- 250 g Chorizo worst, in plakjes gesneden, verwijder velletjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 1/2 rode paprika in blokjes gesneden
- 1/2 gele paprika in blokjes gesneden
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 325 g witte rijst
- 500 ml groentebouillon
- Garnering
- citroen en basilicum of peterselie
- zwarte peper
Ingrediënten
|
- Verhit een grote hapjes of koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak de blokjes chorizo 4 min, roer regelmatig door met een houten lepel. Voeg de ui, paprika, knoflook, teen knoflook, kerrie poeder, paprikapoeder, Cayenne peper toe en fruit 3 min. mee op laag vuur.
- Roer de rijst erdoorheen, schenk de bouillon erbij breng aan de kook, zet het vuur laag doe deksel erop en laat 10 tot 15 minuten koken totdat alle bouillon is opgezogen is door de rijst en totdat het gaar is.
- Garneer evt. met partjes citroen en verse basilicum of peterselie, het is maar net wat je voor handen hebt.
No Comments