Wij zijn op vakantie in het zonnige Zuid Frankrijk, ook hier vinden wij het heerlijk om lekkere gerechten te maken. Deze Galette is gevuld met een mix van diverse paddenstoelen, crème fraîche, pittige kaas, spekjes en ui. Door kant en klaar bladerdeeg te gebruiken staat deze Galette in een mum van tijd op tafel.
tip, heerlijk met een groene salade met een lichte dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout.
Liefs,
Jacq
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10 minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10 minuten |
Cook Time |
30minuten |
- 1 rode ui in halve ringetjes gesneden
- 150 g spekjes
- 1 el olijfolie
- 500 g paddenstoelen naar keuze, schoongeborsteld
- Roomboter om in te bakken
- 2 tl provinciaalse kruiden
- zwarte peper uit de molen
- 1 teen knoflook geperst
- 250 g crème fraiche
- 75 g oude kaas geraspt
- 1 handje rucola
- 1 rol bladerdeeg uit de koeling (rond)
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 200 graden boven en onder warmte.
- Bak in een warme koekenpan met wat olie de ui en spek bruin aan, haal uit de pan en houdt apart.
- Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Voeg aan dezelfde pan een klont boter toe, laat de boter bruisen, doe de paddenstoelen erbij en bak voor 5 minuten, voeg het spek/ui mengsel toe, breng op smaak met, de provinciaalse kruiden, peper en de knoflook. Bak alles totdat het meeste vocht is verdwenen, dep anders goed droog met keukenpapier.
- Roer geraspte kaas door de crème fraîche. Haal het deeg uit de verpakking, rol uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het deeg met het crème fraîche mengsel tot 5 cm van de rand. Schep de paddenstoelenmix op de crème fraîche klap de randen met plooien naar binnen. Bak de galette voor 20 tot 30 minuten in de oven.
- Haal uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en garneer met rucola. Bon appétit!
No Comments