DOORDEWEEKS NAGERECHT SNACKS ZOET

Specerijensiroop

Goedemorgen lieve foodies!

I’ts a beautiful day!!! 🙂

In magazines zoals, Elle eten, de Delicious en Foodies enz. staan altijd de heerlijkste recepten die mij weer heel veel inspiratie en plezier geven.

Zo vond ik in de de Foodies van juli (2014) een leuk recept om zelf specerijensiroop te maken. Siroop is een smaakmaker voor bijvoorbeeld fruit en ijs.

Ik heb de siroop gecombineerd met ananas, dit recept vind je ook in het blad foodies van de maand juli,  alleen heb ik de nootjes weggelaten. De smaak van de verschillende specerijen combineren echt goed met ananas!

De siroop heb ik kleine flesjes gedaan, en het blijft lang goed in de koelkast.

Dit siroopje smaakt ook heerlijk in een mixje…

Hieronder het recept., enjoy!

(Bron, Foodies magazine juli 2014)

Specerijensiroop met Ananas
Specerijensiroop met Ananas
Recept Afdrukken
Instructies
  1. 1. Was de citroen met heet wat, wrijf hem droog en rasp er de schil fijn af. Pers het sap uit de citroen. Breng in een pan 300 ml water met de suiker, het citroensap, de citroenschil, de rozemarijn, de laurierblaadjes, het kaneelstokje en de steranijs aan de kook.

    2. Schil de ananas en snijd hem in kwarten. Verwijder de harde kern uit de ananas en snijd ieder kwart in vieren. Leg de ananas in een pan en schenk de siroop overheen.

    3. Verwarm het geheel op laag vuur tot het bijna kookt. Draai het vuur laag en pocheer de ananas ca. 30 minuten in de siroop. Neem van het vuur en laat afkoelen.

    4. Neem de ananas uit de siroop en laat hem goed uitlekken. Verhit de boter in de pan en bak de stukken ananas in 3-4 minuten rondom goudbruin. Glaceer de stukken ananas met 3-4 el van de siroop en serveer in een schaaltje of bordje. Ik heb de siroop bewaard in flesjes gedaan zodat ik het later bij meer gerechten kan gebruiken, het is ook lekker over ijs!

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.