DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT LUNCH SOEPEN VEGETARISCH GERECHT VOORGERECHT

Gazpacho

20 juli 2014

Hallo lieve foodlovers, yeah het is ZOMER!!!

Met dit warme weer  heb ik vaak alleen maar trek in gerechten die je koud kan eten, daarom maak ik graag salades of koude soepjes.

Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht. Het is een koude soep van groenten en kruiden, meestal met tomaat. Deze soep eet je ijskoud, dus in de ochtend maken en dan hup, in de koelkast en vanavond genieten van een verkoelend soepje.

De benaming gazpacho is afkomstig van het Latijnse woord caspa wat staat voor restant of kleinigheid. Al voor de Romeinse tijd maakten Spaanse herders een soort gazpacho, want gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout.

Buen provecho!

Gazpacho
Gazpacho
Recept Afdrukken
Instructies
voor de soep
  1. Doe alles in een blender en mix doorelkaar en zet weg in de koelkast en laat het minimaal 2 uur koud worden.
garnering
  1. Schenk de soep in leuke glaasjes en garneer het met de blokje groenten, croutons en een scheutje olijfolie en evt. nog tabasco voor de extra kik!

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

3 Comments

  • Inge Slob
    Reply
    Inge Slob
    20 juli 2014 at 18:13

    Mmm Emi verrukkelijk! Gaan we maken als iedereen weer thuis is!

  • Foodblabla
    Reply
    Foodblabla
    20 juli 2014 at 18:31

    Hai Inge late n jullie dan ook een foto achter van het resultaat op foodblabla.nl? Gr Jacq @ Emi

  • Ria Sluijter
    Reply
    Ria Sluijter
    22 juli 2014 at 16:26

    Ziet er mooi en heerlijk uit!!xx

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.