Hallo lieve foodlovers, yeah het is ZOMER!!!
Met dit warme weer heb ik vaak alleen maar trek in gerechten die je koud kan eten, daarom maak ik graag salades of koude soepjes.
Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht. Het is een koude soep van groenten en kruiden, meestal met tomaat. Deze soep eet je ijskoud, dus in de ochtend maken en dan hup, in de koelkast en vanavond genieten van een verkoelend soepje.
De benaming gazpacho is afkomstig van het Latijnse woord caspa wat staat voor restant of kleinigheid. Al voor de Romeinse tijd maakten Spaanse herders een soort gazpacho, want gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout.
Buen provecho!
- Voor de soep
- 1 blikje tomatenblokjes (arribbiata) van cubetti verkrijgbaar bij jumbo!
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 ui fijngesneden
- 1 sneetje oud witbrood zonder korst
- 1 stengel bleekselderij fijngesneden
- 1 handje peterselie
- 1 scheutje worchestershiresauce
- 1 scheutje rode wijnazijn
- citroensap naar smaak
- extra vierge olijfolie
- 1/2 pak groentesap
- voor de garnering
- 1 halve komkommer in hele kleine blokjes gesneden
- 1 rode puntpaprika in hele kleine blokjes gesneden
- 1 gele puntpaprika in hele kleine blokjes gesneden
- 1 zakje croutons (of zelfgemaakt)
- extra vierge olijfolie
- tabasco
Ingredients
|
- Doe alles in een blender en mix doorelkaar en zet weg in de koelkast en laat het minimaal 2 uur koud worden.
- Schenk de soep in leuke glaasjes en garneer het met de blokje groenten, croutons en een scheutje olijfolie en evt. nog tabasco voor de extra kik!
Enjoy!
3 Comments
Inge Slob
20 juli 2014 at 18:13Mmm Emi verrukkelijk! Gaan we maken als iedereen weer thuis is!
Foodblabla
20 juli 2014 at 18:31Hai Inge late n jullie dan ook een foto achter van het resultaat op foodblabla.nl? Gr Jacq @ Emi
Ria Sluijter
22 juli 2014 at 16:26Ziet er mooi en heerlijk uit!!xx