Wist je dat?
Basilicum
Basilicum komt van oorsprong uit Zuid-Azië en werd in de 16e eeuw vanuit India en Perzië naar Europa gebracht. De naam basilicum is terug te voeren op het Oudgrieks, waar ‘Basileus’ koning betekent, wat je terugziet in de alternatieve naam koningskruid. Basilicum heeft een kruidige smaak, maar toch met een zoet aroma. Het wordt vooral veel in de Italiaanse keuken en bij tomaatgerechten gebruikt. Basilicum is een vaste plant, maar niet winterhard en daarom overwintert hij in een kas. De hoeveelheid mineralen in basilicum is spectaculair! Naast de groene basilicum bestaan ook de rode basilicum, citroen basilicum en Thaise basilicum. De rode (paarse) smaakt iets sterker dan de groene. Thaise basilicum neigt iets naar de smaak van dragon en anijs.
- 400 gram sperziebonen
- 2 el olijfolie
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 1 rode ui
- 250 gram kleine tomaatjes evt. ook gele
- 1 el rode wijnazijn
- verse basilicum
Ingredients
|
- Kook de gehalveerde sperziebonen in 8 tot 10 min beetgaar en spoel af met koud water. (zo behoudt de groenten zijn mooie groene kleur!) Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de rode ui plus knoflook glazig. Voeg de tomaatjes toe en bak 2 min mee. Doe de sperziebonen erbij en schep op. Even roerbakken en afblussen met rode wijnazijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en vermeng de salade met blaadjes basilicum.
- Eet de salade lauw/warm met evt. crostini’s en vlees of vis. Enjoy!
No Comments