BLOG LUNCH SALADES VEGETARISCH GERECHT

Sperziebonensalade met basilicum

31 mei 2014

 

Wist je dat?
Basilicum
Basilicum komt van oorsprong uit Zuid-Azië en werd in de 16e eeuw vanuit India en Perzië naar Europa gebracht. De naam basilicum is terug te voeren op het Oudgrieks, waar ‘Basileus’ koning betekent, wat je terugziet in de alternatieve naam koningskruid. Basilicum heeft een kruidige smaak, maar toch met een zoet aroma. Het wordt vooral veel in de Italiaanse keuken en bij tomaatgerechten gebruikt. Basilicum is een vaste plant, maar niet winterhard en daarom overwintert hij in een kas. De hoeveelheid mineralen in basilicum is spectaculair! Naast de groene basilicum bestaan ook de rode basilicum, citroen basilicum en Thaise basilicum. De rode (paarse) smaakt iets sterker dan de groene. Thaise basilicum neigt iets naar de smaak van dragon en anijs.

 

Sperziebonen salade met basilicum FoodBlaBla | styling en koken door Jacqueline Sluijter | fotografie door Sander Damen © Foodblabla
Sperziebonensalade met basilicum
Sperziebonensalade met basilicum
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Kook de gehalveerde sperziebonen in 8 tot 10 min beetgaar en spoel af met koud water. (zo behoudt de groenten zijn mooie groene kleur!) Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de rode ui plus knoflook glazig. Voeg de tomaatjes toe en bak 2 min mee. Doe de sperziebonen erbij en schep op. Even roerbakken en afblussen met rode wijnazijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en vermeng de salade met blaadjes basilicum.
  2. Eet de salade lauw/warm met evt. crostini’s en vlees of vis. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.