Wat was het lekker warm gisteren! Overdag hebben we het maar een beetje rustig aan gedaan, en aan het eind van de middag vertrokken we richting Lathum bij Rheden.
Bij Lathum ligt een heerlijke recreatieplas waar je kan zwemmen en ’s avonds lekker kan afkoelen. De skottel, een kratje met groenten, stokbrood, wijn en aioli gingen mee om daar lekker te gaan koken aan het water. Thuis had ik de meeste voorbereiding al gedaan om te gaan koken aan het water. Met het warme weer heb ik ook geen zin om uitgebreid te koken maar hou ik van simpele maar smaakvolle gerechten.
Mosselen zijn nu weer volop verkrijgbaar en zo af en toe vinden we het heerlijk om ze te eten, maar dan vooral spicy, een stokbroodje erbij om het heerlijke kookvocht van de mosselen mee op te dippen. Mooi uitzicht op het water en in goed gezelschap van mijn lieve man, “meer heb je niet nodig toch?”
- 1 trosje kleine tomaten
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 sjalotten fijngehakt
- 3 rode pepers fijn gesneden
- 1 venkel in kleine reepjes (venkel is een optie)
- 1 el tomatenpuree
- 2 kg mosselen
- 1 bos peterselie fijngehakt
- olijfolie
- 1 scheut witte wijn
- 1 el suiker
Ingredients
|
- Was de mosselen, en controleer of er dode mosselen tussen zitten.
Snij de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in de wok en voeg knoflook, sjalotten en de rode peper toe (en eventueel de venkel)en bak ongeveer 2 à 4 minuten mee. Blus af met de wijn en voeg nu tomatenblokjes, de tomatenpuree en suiker toe. Roer goed en laat dit voor ongeveer voor 2 minuten op zacht vuur stoven.
Voeg de mosselen toe, en roer om. Sluit de pan af met een deksel en laat ze ongeveer 5 minuten stomen. Schud de pan daarna één keer op, totdat alle mosselen openstaan, dan zijn de mosselen klaar. Garneer met flinke hoeveelheid peterselie.
Enjoy!
No Comments