DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT

Spicy mosselen

Wat was het lekker warm gisteren! Overdag hebben we het maar een beetje rustig aan gedaan, en aan het eind van de middag vertrokken we richting Lathum bij Rheden.

Bij Lathum ligt een heerlijke recreatieplas waar je kan zwemmen en ’s avonds lekker kan afkoelen. De skottel, een kratje met groenten, stokbrood, wijn en aioli gingen mee om daar lekker te gaan koken aan het water. Thuis had ik de meeste voorbereiding al gedaan om te gaan koken aan het water. Met het warme weer heb ik ook geen zin om uitgebreid te koken maar hou ik van simpele maar smaakvolle gerechten.

Mosselen zijn nu weer volop verkrijgbaar en zo af en toe vinden we het heerlijk om ze te eten, maar dan vooral spicy, een  stokbroodje erbij om het heerlijke kookvocht van de mosselen mee op te dippen. Mooi uitzicht op het water en in goed gezelschap van mijn lieve man, “meer heb je niet nodig toch?”

Mosselen aan het strand

Mosselen koken aan het strand

Mosselen aan het water

Mosselen aan het water

 

 

 

 

 

Mosselen
Spicy mosselen
Spicy mosselen
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
 1. Was de mosselen, en controleer of er dode mosselen tussen zitten.

  Snij de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in de wok en voeg knoflook, sjalotten en de rode peper toe (en eventueel de venkel)en bak ongeveer 2 à 4 minuten mee. Blus af met de wijn en voeg nu tomatenblokjes, de tomatenpuree en suiker toe. Roer goed en laat dit voor ongeveer voor 2 minuten op zacht vuur stoven.

  Voeg de mosselen toe, en roer om. Sluit de pan af met een deksel en laat ze ongeveer 5 minuten stomen. Schud de pan daarna één keer op, totdat alle mosselen openstaan, dan zijn de mosselen klaar. Garneer met flinke hoeveelheid peterselie.

  Enjoy!
  mosselen
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.