Stamppotje spinazie met een eitje en seroendeng, lekker makkelijk voor doordeweeks.
Wil je een keer wat anders proberen dan gewoon stamppot andijvie..(is ook niks mis mee hoor)
Stamppot in de zomer? ik hoor je denken…maar gewoon doen, het werkt!! Dit lekkere stamppotje met spinazie, is in ongeveer een half uur klaar en het smaakt heel erg lekker. De gebakken ui met kerrie en de seroendeng on top, maakt dit stampotje echt speciaal!….

- 1,5 kg aardappelen vastkokend
- 4 eieren
- 4 el olijfolie
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 tl kerriepoeder
- 2 zakken spinazie (a 300g)
- 1 potje seroendeng
Ingredients
|
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer ze.
- Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en het kerriepoeder 4 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en 2 el olie tot puree. Zelf gebruik ik altijd een pureeknijper, want dan wordt de puree lekker fluffy. Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg wat kookvocht toe als de puree niet smeuïg genoeg is.
Serveer met de eieren en bestrooi met de seroendeng.
Enjoy!
No Comments