Ingrediënten
- voor de vulling
- 250 gram bietjes
- 75 ml olijfolie
- 250 gram pastinaak geschild en in plakken
- 250 gram winterwortel geschild en in plakken
- 200 gram koolraap geschild en in plakken
- 250 gram rundergehakt
- 1/2 el Provençaalse kruiden
- 1/2 el mosterd
- 1/2 el tomatenketchup
- 0,5 stukje kippen of groentebouillonblokje
- 150 gram geraspte kaas
- 3 eieren
- 250 gram crème fraiche
- voor het deeg
- 250 gram bloem
- 100 gram kwark
- 50 gram boter
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180C. Vet een ronde bakvorm van 24 cm in. Zeef de bloem en kneed met de kwark en de boter tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in folie en leg een uur in de koelkast. Schep de bietenpartjes om met 25 ml olie, peper en zout. Spreid ze uit over een bakplaat en rooster ze 45 minuten in de oven. Schep de overige groenten ook om met 50 ml olie, peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven. Rol het deeg uit tot een grote ronde lap en bekleed de vorm ermee. Breng het gehakt op smaak met de kruiden, mosterd, tomatenketchup en het verkruimelde bouillonblokje. Kneed goed door. Strooi de kaas over de deegbodem en schep de geroosterde groenten in de vorm. Meng de eieren met de crème fraîche en voeg wat peper en zout toe. Schenk het mengsel over de groenten. Verdeel het gehakt in stukjes en druk ze tussen de groenten op de taart. Bak de taart in 45 minuten gaar in de oven.
No Comments