Instructies
- Ingrediënten; 200 g groene linzen 1 pompoen 750 gr in blokjes 1 ui gesnipperd 2 tenen knoflook, gesnipperd majoraan 4 el olie 400 g rundergehakt paneermeel en 1 ei (evt.) zout en peper indien je dat wenst 1 bosje bos ui, in ringetjes 1/2 tl kaneelpoeder 1 blik tomaat in stukjes 450 g 1/2 tl sambal 1 tl kummel zaadjes (karwij) Bereiden; Spoel de linzen met koud water af en laat uitlekken. Verhit 2 el olie in een grote pan en bak er al roerend de pompoen in. Voeg de helft v.d. ui en de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de linzen, majoraan en ca. 1,5 liter water toe. Breng aan de kook en laat ca. 30 min op laag vuur koken. Kneed de sambal en de overige ui en knoflook (evt. paneermeel, ei, zout en peper) door het gehakt en maak er balletjes van. verhit 2 el olie in een grote pan en bak er de balletjes rondom 5 tot 7 min goudbruin. Voeg de bos ui, gehaktballen , kummel en kaneelpoeder toe aan het linzenmengsel en gaar 10 minuten mee. Roer de tomaten erdoor en kook even mee. Breng het linzenpannetje op smaak met (zeezout, peper) en kummel. Lekker met Turks brood. Geniet ervan! Bronvermelding; Foodies feb.2013
No Comments