BLOG

Tete de Moine

Zijn jullie ook zo dol op kaasjes? Oh en dan vooral de wat pittige kaasjes, daar ben ik echt dol op.

Voor vanavond hebben we Tête de Moine in huis gehaald, lekker met een krachtige rode wijn erbij (Châteauneuf-du-Pape) uit 2012.

Ik wens je een fijne avond en enjoy!

4L1Q2532 copy

Lekker zijn de kaaskrullen van het kaasje Tête de Moine.

Echt, ze zijn verdraaid lekker! Draai een heerlijke krul Zwitserse -kaas bij een goed glas wijn.

Persoonlijk vind ik het lekker om de kaaskrul op een stukje vijgenbrood te doen, het zoete van de vijg met het pittige van de kaas geeft een mooie smaak explosie in je mond! Of combineer de kaas met wat abrikozen of druiven.

De Tête de Moine kaas wordt niet gesneden, maar geschaafd, tegenwoordig meestal met een kaaskruller. De korst valt bij het schaven in stukjes uit elkaar, en de kaas vormt zich tot rozetjes. De kaaskruller wordt ook girolle genoemd.

Tête de Moine is een kaas die uit het Zwitserse plaats Berner Jura komt. Dit is het franstalige deel van Zwitserland. De kaas wordt gemaakt van ongepasteuriseerde melk. Hierdoor krijg je ook een lekkere vol romige smaak.

Tête de Moine wordt ook monnikshoofd genoemd. Dit komt omdat Tête de Moine zijn oorsprong kent bij de monniken van Abbaye de Bellelay in Saicourt in Zwitserland. Het schijnt dat de kaas al sinds 1192 daar gemaakt wordt.

746100_Vallee-Verte-Kaese-Tete-de-Moine_xxl

foto’s door Sander

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.