Zo maak je een snelle pompoencurry!
Erg lekker voor doordeweeks en bij dit gerecht serveer ik geen vlees, maar gebakken uien, dus voor jullie een mooi “vega groenten gerecht” waar je ongeveer met zo’n twee tot drie personen van kan smullen. Een frisse komkommersalade erbij doet het altijd goed!
Dat wordt weer smullen!!! 🙂
- 300 gram pandanrijst
- 175 blik kokosmelk 400 ml
- 2 el thaise rode currypasta
- 1 ui in ringen gesneden
- 1 kleine oranje pompoen ca. 1KG, geschild en in blokjes
- 250 gram sugersnaps
- 1 tl suiker
- 1/2 citroen uitgeperst
- 2 lente-uitjes
- 1 bosje verse koriander grofgesneden
- 1 kaneelstokje en wat steranijs
Ingredients
|
- Kook de rijst gaar in water en wat zout, (voeg bij het kookvocht voor de smaak een kaneelstokje, steranijs en een stukje citroenschil toe, dat geeft een mooie smaak aan de rijst).
- Bak de uienringen bruin en licht knapperig in wat olie en laat ze afkoelen op wat keukenrol.
- Verwarm de kokosmelk in een wok, voeg de currypasta toe en laat 2 min. koken. Schenk 200 ml water erbij, voeg de pompoen toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat de pompoen in ca. 15 min. gaar worden. Voeg de laatste 5 min. de sugarsnaps toe. Breng op smaak met wat citroensap.
- Doe wat van de gekookte rijst in een kommetje en serveer de curry met de gebakken uienringen en de koriander.
Enjoy!
No Comments