DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT VEGETARISCH GERECHT

Pompoencurry in a hurry

Zo maak je een snelle pompoencurry!

Pompoencurry in a hurry

Pompoencurry in a hurry

Erg lekker voor doordeweeks en bij dit gerecht serveer ik geen vlees, maar gebakken uien, dus voor jullie een mooi “vega groenten gerecht” waar je ongeveer met zo’n twee tot drie personen van kan smullen. Een frisse komkommersalade erbij doet het altijd goed!

Dat wordt weer smullen!!! 🙂

don-t-worry-and-eat-curry-2

 

Pompoencurry in a hurry
Pompoencurry in a hurry
Pompoencurry in a hurry
Recept Afdrukken
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Kook de rijst gaar in water en wat zout, (voeg bij het kookvocht voor de smaak een kaneelstokje, steranijs en een stukje citroenschil toe, dat geeft een mooie smaak aan de rijst).
  2. Bak de uienringen bruin en licht knapperig in wat olie en laat ze afkoelen op wat keukenrol.
  3. Verwarm de kokosmelk in een wok, voeg de currypasta toe en laat 2 min. koken. Schenk 200 ml water erbij, voeg de pompoen toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat de pompoen in ca. 15 min. gaar worden. Voeg de laatste 5 min. de sugarsnaps toe. Breng op smaak met wat citroensap.
  4. Doe wat van de gekookte rijst in een kommetje en serveer de curry met de gebakken uienringen en de koriander.

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.