Hallo allemaal, wat doe je als je heel veel tomaten over hebt?
Dan maak je tomaten chutney.. 🙂
Tomaten chutney is heerlijk bij vlees, vis, of op een broodje belegd  met wat kaas en dan de chutney erop. Ook kan je het door bijvoorbeeld roomkaas roeren en dippen met wat tortillachip. Maak gelijk een grote hoeveelheid en doe het cadeau aan familie of vrienden, dan kom je binnen met een origineel cadeau met een persoonlijk tintje!
Succes met het maken van deze overheerlijke tomaten chutney!
- 1 kg rijpe tomaten (trostomaten hebben veel smaak)
- 1 flinke goudreinet of granny smith
- 2 flinke uien
- 1 tl gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 vanille stokje
- 2 rode pepers
- 1 el zwarte peperkorrels
- 1 steranijs
- 1 el mosterdzaad
- 1 kaneelstokje
- 2 el balsamico azijn
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 100 ml appelazijn / witte wijn azijn
- 1 tl zout
Ingredients
|
- Ontvel de tomaten, dit doe je door ze even voor 2 minuten in kokend water te blancheren, daarna gelijk afspoelen onder koud water zodat het velletje er makkelijk afgaat.
- Snijd de ui en de appel in stukjes, hak de rode peper en knoflook fijn.
Bak eerst de ui, knoflook peper en appel ligt aan(niet bruin laten worden) en voeg dan de rest van alle ingrediënten toe in een pan met een dikke bodem. - Laat op hoog vuur even aan de kook komen, zet dan op het kleinste pitje en laat heel zachtjes zonder deksel inkoken tot jamdikte (circa 45 minuten - 1 uur) voeg op het laatst het merg van het vanille stokje toe en roer het er goed doorheen.
- Doe de afgekoelde chutney in goed schoongemaakte potjes en bewaar op een donkere plek, na openen in de koelkast bewaren!
Enjoy!
1 Comment
Ria Sluijter
9 augustus 2014 at 20:31Heerlijk!!xx