HARTIG HOOFDGERECHT LUNCH SNACKS

Tostadas kip met chimichurri

Hi foodlovers,

Tostada is een geroosterde of gebakken Mexicaanse tortilla. De tostada is eigenlijk een plat basis broodje die je eindeloos kan beleggen met allerlei variaties.

De topping varieert per regio in Mexico, ik maakte de tostada met pulled chicken, romige avocado en pittige chimichrri en zoutige kaas, gewoon een super lekkere combi dus!

Enjoy!

Tostada's kip met chimichurri pulled chicken tostada
Tostada’s kip met chimichurri pulled chicken tostada

Tostada's kip met chimichurri pulled chicken tostada
Tostadas kip met chimichurri
Tostadas kip met chimichurri
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2personen 50minuten
Porties Prep Tijd
2personen 50minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
Zo maak je de chimichurri
  1. Begin met het maken van de chimichurri zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
  2. Meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar en mix in een blender of met een staafmixer tot een mooie gladde chimichurri, met nog een beetje textuur, en zet koud in de koelkast tot gebruik.
Bereiding van de kip
  1. Verhit een braadpan met wat olijfolie erin, bestrooi de kippendijen rondom licht in met peper en zout.
  2. Bak de kippendijen op middelmatig vuur rondom bruin en gaar( dit duurt ongeveer 30 à 35 minuten), haal ze uit de pan en laat ze een beetje afkoelen, trek de kip met een vork draderig uit elkaar, en houdt de kip apart.
  3. Verwarm 2 koekenpannen, 1 voor de tortillas en 1 voor de pulled chicken.
  4. Haal de tortillas uit de verpakking en bak ze in een hete koekenpan voor 1 à 2 minuten per kant, en bak in de andere pan de kip vermengt met 1 el kipkruidenmix een beetje krokant voor z’n 5 minuten.
  5. Leg de tortilla’s op een plank, besmeer iedere tortilla met de avocado, verdeel de kip hierover en garneer met je homemade chimichurri, en maak op smaak met de feta en koriander.
  6. enjoy
Jacq’s Dry Rub met cacao en koffie.
  1. Meng alles ingrediënten voor de rub door elkaar, doe de rub in afsluitbaar bakje en bewaar op een droge donkere plaats. De rub blijft zeker een paar maanden goed, en is goed te gebruiken op ander vlees voor op de BBQ.
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.