DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT VEGETARISCH GERECHT

Socca pizza met hummus, pesto en zongedroogde tomaatjes

Hi Foodlovers,

Socca is een traditionele pannenkoek die gemaakt wordt van kikkererwtenmeel en olijfolie, een lokale lekkernij uit Nice.

Maar om het traditionele gerecht te maken hoef je niet naar helemaal naar Nice af te reizen, want het is hartstikke simpel om zelf te maken. Deze Socca pizza met hummus, pesto en zongedroogde tomaatjes is om je vingers bij af te likken!

socca pizza met zongedroogde tomaten
socca pizza met zongedroogde tomaten

Enjoy!

socca pizza met zongedroogde tomaten
Socca pizza met hummus, pesto en zongedroogde tomaatjes
Socca pizza met hummus, pesto en zongedroogde tomaatjes
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng in een grote beslagkom, het kikkererwtenmeel, geraspte parmezaan, zout, en oregano door elkaar, giet al roerend beetje voor beetje het water erbij en tot slot schenk je ook de olijfolie erbij, roer met een garde tot een mooi glad beslag, en laat dit voor 30 minuten staan.
  2. Verwarm de oven op 200 graden
  3. Verwarm de koekenpan met een scheutje olijfolie, giet een flinke pollepel met beslag in de pan en bak de Socca pizzabodem aan beide kanten voor 5 minuten.
  4. Leg de socca pizzabodems bovenop een ovenrooster met bakpapier en bak de socca pizzabodems voor 10 à 15 minuten in de oven totdat ze mooi bruin en een beetje knapperig zijn.
  5. Laat ze na baktijd 2 minuten afkoelen, besmeer de pizzabodems met hummus, pesto en beleg ze met tomaatjes en rucola salade, bestrooi eventueel nog met wat zwarte peper.
Recept Afdrukken
print het recept

5 Comments

  • Reply
    Iwan van Aken
    31 mei 2019 at 12:51

    Ik heb vandaag in Manilla (Filipijnen) inktvis gegeten (“pusit” op zijn Tagalog). Buitenkant zo stug als kauwgom, binnen zacht en knapperige tentakels. Lekker eten hier !! ☺

    • Reply
      Foodblabla
      31 mei 2019 at 12:53

      Iwan van Aken 🐙

    • Reply
      Iwan van Aken
      31 mei 2019 at 12:56

      Foodblabla yeah !! Niet vergeten de inkt eruit te laten lopen voordat je ze gaat braden en opeten .. 😅😅

    • Reply
      Iwan van Aken
      31 mei 2019 at 12:58

      Gisteren lekker “turron” gegeten. Soort bananenpannekoek met jackfruit erin .. (streetfood).

    • Reply
      Foodblabla
      31 mei 2019 at 14:07

      Iwan van Aken heerlijk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.