Hi Foodlovers,
Socca is een traditionele pannenkoek die gemaakt wordt van kikkererwtenmeel en olijfolie, een lokale lekkernij uit Nice.
Maar om het traditionele gerecht te maken hoef je niet naar helemaal naar Nice af te reizen, want het is hartstikke simpel om zelf te maken. Deze Socca pizza met hummus, pesto en zongedroogde tomaatjes is om je vingers bij af te likken!
Enjoy!
- voor de pizzabodem
- 200 g kikkererwtenmeel verkrijgbaar bij de Turkse winkel, toko of betere supermarkt
- 60 g parmezaanse kaas geraspt
- 1/2 tl zout
- 1 tl gedroogde oregano
- 500 ml koud water
- 100 ml olijfolie
- voor de topping
- 1 bakje groene pesto
- 1 bakje zongedroogde tomaten op olie
- 1 bakje hummus
- 1 zakje rucola salade
- peper en zout
- Koekenpan met antiaanbaklaag
- bakpapier
- olijfolie om te bakken
Ingrediënten
|
- Meng in een grote beslagkom, het kikkererwtenmeel, geraspte parmezaan, zout, en oregano door elkaar, giet al roerend beetje voor beetje het water erbij en tot slot schenk je ook de olijfolie erbij, roer met een garde tot een mooi glad beslag, en laat dit voor 30 minuten staan.
- Verwarm de oven op 200 graden
- Verwarm de koekenpan met een scheutje olijfolie, giet een flinke pollepel met beslag in de pan en bak de Socca pizzabodem aan beide kanten voor 5 minuten.
- Leg de socca pizzabodems bovenop een ovenrooster met bakpapier en bak de socca pizzabodems voor 10 à 15 minuten in de oven totdat ze mooi bruin en een beetje knapperig zijn.
- Laat ze na baktijd 2 minuten afkoelen, besmeer de pizzabodems met hummus, pesto en beleg ze met tomaatjes en rucola salade, bestrooi eventueel nog met wat zwarte peper.
5 Comments
Iwan van Aken
31 mei 2019 at 12:51Ik heb vandaag in Manilla (Filipijnen) inktvis gegeten (“pusit” op zijn Tagalog). Buitenkant zo stug als kauwgom, binnen zacht en knapperige tentakels. Lekker eten hier !! ☺
Foodblabla
31 mei 2019 at 12:53Iwan van Aken 🐙
Iwan van Aken
31 mei 2019 at 12:56Foodblabla yeah !! Niet vergeten de inkt eruit te laten lopen voordat je ze gaat braden en opeten .. 😅😅
Iwan van Aken
31 mei 2019 at 12:58Gisteren lekker “turron” gegeten. Soort bananenpannekoek met jackfruit erin .. (streetfood).
Foodblabla
31 mei 2019 at 14:07Iwan van Aken heerlijk!