Lunchtip!
Lekker snel en gezond dit coole groene erwten soepje met munt.
Voor de lunch eet ik graag een soepje en meestal maak ik het dan zelf, dat is zo gepiept!
Voor deze soep gebruik je gewoon diepvrieserwten die smaken lekker zoet, en meestal heb ik wel een zakje diepvrieserwten in de vriezer.
Lekker met zuurdesembrood!
- 1 sjalot
- 2 kruimige aardappels
- olijfloie
- 1 takje thijm
- 500 ml groentebouillon
- 500 g diepvrieserwten
- 1 handje verse munt
- 100 ml crème fraiche
- 1 limoen
Ingredients
|
- Pel en snipper de sjalot.
Schil en snijd de aardappels in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een pan
en fruit de sjalot.
Voeg de aardappel toe en bak kort mee.
Ris de tijm boven de pan en schenk de bouillon erbij.
Breng de bouillon aan de kook en gaar hierin de aardappelblokjes in circa 5 minuten.
Voeg de doperwten toe en kook op laag vuur circa 2 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper.
Pluk en snijd de munt in reepjes.
Meng de crème fraîche met de munt, rasp en pers de limoen erboven en breng op smaak met versgemalen peper.
Schep de soep in borden, schep er een eetlepel munt- crème fraîche op.
Enjoy! (foto,bojongourmet.)
No Comments