Op zaterdag, aten we vegetarisch en toverde ik de bietjes om tot een heerlijke burger. Ik heb wel zelf speltbroodjes gekocht want een burger is voor mij geen burger als niet op een broodje ligt. Voor het koken met de BeeBox heb ik de heerlijke gezonde, en biologische rode bieten verwerkt in een vegetarische rode bieten burger.
Mijn man Sander moest wel aan de structuur van de burger wennen, (mijn man is namelijk een echte canivoor) maar de smaak vond ook hij bijzonder lekker. Persoonlijk miste ik het vlees helemaal niet, ik ben ook niet zo dol op vlees als ik eerlijk ben, maar soms kan ik een stukje kip of vis wel waarderen maar dan wel biologisch verantwoord.
Ingrediënten voor 4 gezonde bietenburgers
- 2 rauwe bieten ongeveer 300 gram
- 100 tot 125 g quinoa vlokken
- 1 kleine ui
- 100 g gekookte kikkererwten uitgelekt uit blik
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 groot ei
- scheut olijfolie
- 1 handje grof gehakte peterselie
- 1 el tajine
- versgemalen peper en zout
- volle yoghurt met chilisaus optioneel
Ingredients
|
- Schil de rauwe bieten met een dunschiller en maal fijn ze in de keukenmachine samen met de kikkererwten, ui en knoflook (dit kan ook in een hakmolen). Doe de geraspte groenten in een mengkom.
- Voeg de quinoa vlokken, het ei, peterselie en de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Breng goed op smaak met tajine peper en zout. Kneed alles met je handen tot alles goed gemengd is(houdt er rekening mee dat de bietjes kleur afgeven aan je handen). Zet een half uurtje in de koelkast zodat de quinoa het vocht kan opnemen. Hierdoor wordt het mooi stevig.
- Vorm 4 burgers van het mengsel.
Verhit een koekenpan op het vuur. Bak de bietenburgers ongeveer 5 minuten aan elke kant, zorg dat ze aan de buitenkant een mooi krokant korstje krijgt en draai halverwege een keer om. - Meng ondertussen voor het sausje de yoghurt samen met een scheutje chilisaus.Meng ondertussen voor het sausje de yoghurt samen met een scheutje chilisaus.
Eet de burger op een knapperig speltbroodje samen met het sausje en wat alfalfa er bovenop.
Enjoy!
2 Comments
Joost
31 juli 2016 at 09:17Mooie website, ik heb vooral de foto’s ook zitten bewonderen. Ik ben voor mijn eigen foodblog nog echt een het zoeken hoe je echt mooie foto’s van eten maakt. Het is niet makkelijk, maar lukt jullie heel goed!
Jacqueline Sluijter
1 augustus 2016 at 10:10Hoi Joost,
Ja er komt nog behoorlijk wat bij kijken, om eten mooi op de foto te krijgen. Je moet eigenlijk overal rekening mee houden. Zo mag de groenten niet te gaar zijn voor de kleur, en soep kan je het beste lauw of zelfs koud fotograferen i.v.m. het beslaan van het kopje. En licht is natuurlijk erg belangrijk.
Bedankt voor je compliment! zal binnenkort eens een kijkje nemen op je blog.
Met vriendelijke groeten,
Jacqueline