Na bijna één week koken met de biologische producten van de BeeBox heb ik nog steeds genoeg groenten over om mee te koken. Voor de dinsdag had ik nog 1 maiskolf, wat bietjes en aardappeltjes. De keuze is snel gemaakt, het werd Gebakken aardappeltjes met gepofte bietjes en mais want er zijn nog steeds bietjes over in mijn groentelade, de maiskolf met kruiden en boter en de bietjes gecombineerd met zachte geitenkaas. Bij deze groenten hebben we nog halve aardappeltjes gegeten, lekker krokant gebakken in de pan. Het was een heerlijk feestelijk maaltje waarbij ik het vleesje of visje totaal niet gemist heb.

- Voor de aardappeltjes
- 300 g aardappeltjes
- olijfolie
- 1 el gehakte bieslook
- peper en zout
- Voor de maiskolf
- 1 maiskolf
- 1 flinke klont boter
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 el gehakte bieslook
- 4 leuke houten prikkers
- Voor de bietjes
- 4 rode bieten ongekookt
- 50 g zachte geitenkaas
- olijfolie
- 1 el gehakte bieslook
- peper en zout
- 5 velletjes aluminiumfolie
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de bieten grondig(laat het vel eraan zitten) en dep ze vervolgens droog, haal de draden en de bladeren van de maiskolf.
Neem 5 velletjes aluminium folie. Leg op elk velletje een biet, en op 1 de maiskolf,
Besprenkel het geheel met een klein beetje olijfolie, wat peper en zout ,vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Laat de bieten en de maiskolf gedurende 50 minuten gaar stoven. - Was ondertussen de aardappels en laat de schil eraan zitten, kook ze in wat water voor ongeveer 5 minuten, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Verwarm een koekenpan en bak de aardappeltjes in de olijfolie totdat ze krokant bruin en gaar zijn. Maak op smaak met wat peper en zout.
- Haal na 50 minuten de bieten en de maiskolf uit de oven en verwijder het aluminium folie. Het velletje van de bietjes kan je er nu heel makkelijk afhalen. Kerf de bieten aan de bovenkant in en stop er een beetje van de geitenkaas tussen (voor een leuk speels effect, serveer je de bietje in de folie). Snijd de maïskolven in vier gelijken stukken haal door de roomboter schud om, en steek in ieder stuk mais een prikker(zie foto) strooi er nog wat chilipoeder en bieslook overheen.
Serveer alles in leuke schaaltjes
Enjoy!
No Comments