Hi Foodlovers,
Weten jullie het nog?
Voor Foodies magazine maakte ik 5 overheerlijke en gezonde stoommaaltijden en 3 vegetarische gerechten, alles rondom het thema Azië.
Super leuk om te doen, en omdat ik dit geluk graag met jullie wil delen, geef ik vandaag één van de recepten aan jullie.
Doe de boodschappen en duik jouw keuken in, om deze vegetarische Teryjaki balletjes te maken, succes verzekerd!
Je kan natuurlijk ook gewoon het blad kopen voor nog meer food inspiratie.
Voor meer toffe food inspiratie, en andere recepten verwijs ik je natuurlijk graag naar @foodies, daar vind je ook het recept, van mijn pittige gevulde koolrolletjes met kipgehakt en surimi.
Enjoy, en laat maar weten wat jullie ervan vinden, leuk!
Liefs,
Jacq
Fotografie | Willem van Santen – Foodies
Setstyling | Alexandra Hereijgers
Foodstyling & recepten & koken | Jacqueline Sluijter
Servings | Passive Time |
15balletjes | 40minuten |
Servings |
15balletjes |
Passive Time |
40minuten |
- arachideolie
- sesamzaadjes
- Voor de balletjes
- 250 g rode kidneybonen
- 100 g quinoa gekookt
- 50 g panko
- 50 g amandelmeel
- 1 ei
- 1 tl zout
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl tomatenpuree
- 1 el zoete ketjap manis
- 1 handje verse peterselie fijngehakt
- 1 handje pecannoten fijngehakt
- bakpapier
- Voor de teriyakisaus
- 50 ml ketjap manis
- 45 ml honing
- 1 tl sesamolie
- 1 tl maïzena
Ingredients
|
- verwarm de oven voor (elektrisch: 175 graden hetelucht: 155 graden)
- Doe alle ingrediënten voor de balletjes in de foodprocessor en mix totdat er een stevige massa ontstaat. Heb je nou geen foodprocessor dan kan je het ook met een staafmixer fijn malen, zorg er wel voor dat er een beetje structuur in het mengsel zit.
- Smeer wat olie in je handen en rol balletjes ten grote van een walnoot van het mengsel, en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de balletjes in de oven voor 20 minuten.
- Maak ondertussen de teriyaki saus, roer in een kommetje alle ingrediënten hiervoor door elkaar.
- Haal na baktijd de gebakken balletjes uit de oven, giet de saus in een koekenpan breng aan de kook, zet het vuur uit en doe dan de balletjes erbij en zwenk ze door de saus, zodat de sticky saus rondom alle balletjes zit.
- Bestrooi de balletjes met sesamzaadjes en eventueel nog wat peterselie. Serveer de balletjes met gestoomde groenten(bijv. baby bok soy) naar keuze en geurige rijst(kokosrijst).
- Enjoy!
5 Comments
Syl La Pas
2 maart 2019 at 11:28Jeanique Turpijn
Foodies Magazine
6 maart 2019 at 17:21Het is echt prachtig geworden!
recepten bloggers
25 juli 2019 at 11:49Dit ziet er goed uit, ik ga er eentje voor mijn familie klaarmaken tijdens de vakantie.
Nivito NL
10 oktober 2021 at 10:32Het heet gezonde Teriyaki
Jacqueline Sluijter
10 oktober 2021 at 12:52hallo, bedankt voor de reactie, wat bedoelen jullie kan jullie helpen?
gezond zijn ze zeker 🙂