BLOG DOORDEWEEKS HARTIG HOOFDGERECHT SNACKS VEGETARISCH GERECHT

Vegetarische Teriyaki Bonenballetjes voor Foodies

1 maart 2019

Hi Foodlovers,

Weten jullie het nog?

Voor Foodies magazine maakte ik 5 overheerlijke en gezonde stoommaaltijden en 3 vegetarische gerechten, alles rondom het thema Azië.

Super leuk om te doen, en omdat ik dit geluk graag met jullie wil delen, geef ik vandaag één van de recepten aan jullie.

Doe de boodschappen en duik jouw keuken in, om deze vegetarische Teryjaki balletjes te maken, succes verzekerd!

Je kan natuurlijk ook gewoon het blad kopen voor nog meer food inspiratie.

Voor meer toffe food inspiratie, en andere recepten verwijs ik je natuurlijk graag naar @foodies, daar vind je ook het recept, van mijn pittige gevulde koolrolletjes met kipgehakt en surimi.

Enjoy, en laat maar weten wat jullie ervan vinden, leuk!

Liefs,

Jacq

Fotografie | Willem van Santen – Foodies

Setstyling | Alexandra Hereijgers

Foodstyling & recepten & koken | Jacqueline Sluijter

Teriyaki bonenballetjes foodies
Teriyaki bonenballetjes foodies
Teriyaki bonenballetjes foodies
Vegetarische Teriyaki Bonenballetjes voor Foodies
Vegetarische Teriyaki Bonenballetjes voor Foodies
Recept Afdrukken
Porties Passieve Tijd
15balletjes 40minuten
Porties
15balletjes
Passieve Tijd
40minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. verwarm de oven voor (elektrisch: 175 graden hetelucht: 155 graden)
  2. Doe alle ingrediënten voor de balletjes in de foodprocessor en mix totdat er een stevige massa ontstaat. Heb je nou geen foodprocessor dan kan je het ook met een staafmixer fijn malen, zorg er wel voor dat er een beetje structuur in het mengsel zit.
  3. Smeer wat olie in je handen en rol balletjes ten grote van een walnoot van het mengsel, en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de balletjes in de oven voor 20 minuten.
  5. Maak ondertussen de teriyaki saus, roer in een kommetje alle ingrediënten hiervoor door elkaar.
  6. Haal na baktijd de gebakken balletjes uit de oven, giet de saus in een koekenpan breng aan de kook, zet het vuur uit en doe dan de balletjes erbij en zwenk ze door de saus, zodat de sticky saus rondom alle balletjes zit.
  7. Bestrooi de balletjes met sesamzaadjes en eventueel nog wat peterselie. Serveer de balletjes met gestoomde groenten(bijv. baby bok soy) naar keuze en geurige rijst(kokosrijst).
  8. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

3 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.