HARTIG HOOFDGERECHT LUNCH SNACKS

Pizzataart

Hi food lovers!

We al love Pizza & Pie!

Waarom dan deze twee niet samen, dacht ik.

En Tadaa kijk hier is de Pizzataart, een taart gevuld met maar liefs 3 belegde pizzabodems, en heel veel kaas wat wil een mens nog meer.

Enjoy!

Pizzataart van foodblabla
Pizzataart van foodblabla
Pizzataart van foodblabla
Pizzataart van foodblabla
Pizzataart van foodblabla
Pizzataart
Pizzataart
Recept Afdrukken
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 50bakken
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
50bakken
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Maak 3 pizzabodems in de maat van de springvorm, dit doe je door de binnenste ring zonder bodem op het deeg te zetten en zo neem je de maat over met een mesje. Gooi het overige deeg niet weg maar kneed hier een bolletje van, en houd apart voor de zijkant van de springvorm. (zie filmpje)
  3. Leg de bodems op een met bakpapier beklede bakplaat, prik ze licht in met vork, en bak ze voor 10 minuten in de oven.
  4. Let op, zie je dat er tijdens het bakken luchtbellen ontstaan in de bodems, prik ze dat even door met iets scherps.
  5. Haal de bodems na baktijd uit de oven, en laat ze 5 minuten afkoelen.
  6. Rol het overige stukje deeg zo dun mogelijk uit en bekleed hiermee de zijkant van de springvorm.
  7. Begin nu met het opbouwen van de taart. Leg een pizzabodem onderop de bodem van de springvorm, verdeel de saus, geraspte kaas en salami over de pizzabodem, en herhaal dit nog 2 maal.
  8. Eindig met de plakken zachte Mozzarella en nog wat salami, en bak de taart in de oven voor 40 à 45 minuten.
  9. Haal de taart na baktijd uit de oven, laat hem 5 à 10 minuten staan en garneer met de basilicum, snijd hem in punten en Enjoy!
  10. TIP, serveer de taart met een heerlijke frisse salade.
Recept Afdrukken
print het recept

2 Comments

  • Reply
    Sterre
    19 september 2019 at 17:43

    Wauw, deze Pizzataart ziet er prachtig uit en qua ingrediënten ook heerlijk!

    Mijn zoon lust geen taart, maar wel groot pizza fan! Voor zijn verjaardag wil ik graag deze Pizzataart bakken, Zou je de Pizzataart ook van te voren kunnen maken en later bakken of opnieuw in de oven doen?

    Groet,
    Sterre

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      20 september 2019 at 11:16

      hallo Sterre,

      Bedankt voor je bericht, ik hou ook niet van zoete maar wel van hartige taart.
      Je zou de taart helemaal kunnen maken ook afbakken, en daarna weer licht op kunnen warmen in de oven met extra kaas.(altijd goed, en garneren met basilicum)
      Wel op een lage temperatuur 160 graden, maar vers maken is natuurlijk lekkerder. 🙂

      heel veel succes met bakken, en ik wens jullie een fijne verjaardag!
      liefs,
      Jacq

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.