Hi foodlovers!
Omdat wij zo dol op soep zijn, maak ik van de heerlijkste verse ingrediënten heel vaak soep, doordeweeks of in het weekend, soep smaakt altijd. Eén van mijn favoriete soepen is toch wel deze makkelijk te maken venkelsoep met malse zalmfilet en aardappel, een goedgevulde soep met een anijsachtige smaak, die prima combineert met een goed glas witte wijn. Bijvoorbeeld de Biologische witte wijn Naturalmente Catarratto verkrijgbaar bij, By the grape
Wijn: Biologische witte Naturalmente Catarratto wijn
”Geweldig complexe wijn met een oneindige lengte. Mollig, rond en loepzuiver dankzij een minerale toets. Intense smaken van citrus, yonagold, grapefruit en een vleugje anijs doen je verlangen naar een tweede slok.” – Chantal Driesen, By the Grape
Wijn & Spijs:
”De Catarratto is mollig en rond wat uitstekend past bij de zalmfilet. De frisheid in de wijn doorbreekt juist dat vettige karakter. En de hint anijs past perfect bij de venkel. Heerlijk!”
Recept, koken en stylen “Jacqueline Sluijter”
Fotografie “Sander Damen”
Servings |
4personen |
Servings |
4personen |
- 800 g aardappels
- 100 ml slagroom
- 50 ml witte wijn
- 2 el roomboter
- 1 el maïzena
- 1 ca. 150 g zalmfilet zonder huid in blokjes gesneden
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 2 venkelkollen schoongemaakt en in reepjes gesneden.(bewaar de topjes)
- 400 ml visbouillon
- 1 potje zalmeitje optioneel
- rasp van 1 halve citroen
- peper / zout
Ingredients
|
- Kook de aardappels in de schil voor 10 minuten, giet ze af laat ze afkoelen, schil de aardappels, en snij ze één keer doormidden of in stukken. Houd ze apart.
- Verwarm de boter in de hoge pan en fruit de ui, venkel hierin aan voor 2 minuten, blus af met de witte wijn, giet de slagroom en visbouillon erbij en laat 3 a 4 minuten doorkoken.
- Meng de maïzena los met een lepeltje water en roer door de soep. Voeg de aardappel en zalm toe en laat dit nog 5 minuten mee garen.
- Breng de soep op smaak met de fijngesneden venkeltopjes, peper en e.v.t. de zalmeitjes
- Enjoy!
No Comments