SOEPEN VOORGERECHT

Venkelsoep met schelpjes | Kerstmenu

13 december 2014

Voor de wijnwinkel By the Grape hebben wij de opdracht gekregen om een vier gangen Kerstmenu te maken, afgestemd op een aantal bijzonder lekkere wijnen.

Als starter hebben wij een lichte venkelsoep met schelpjes gemaakt en hier dronken wij een Waterkloof Circumstance Sauvignon Blanc bij, een heerlijke combi.

Venkelsoep met schelpjes

Venkelsoep met schelpjes

Venkelsoep met schelpjes

Venkelsoep met schelpjes

 fotografie Sander Damen | www.creativephoto.nl 
Venkelsoep met schelpjes
Venkelsoep met schelpjes | Kerstmenu
Venkelsoep met schelpjes | Kerstmenu
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. De kokkels / schelpen onder koud stromend water wassen en schoon maken. Gooi gebroken en hele zware schelpen die vol zand zitten weg. Zet de kokkels een paar uur in zout water, dan spugen ze het zand uit.
  2. Zet een pan op het vuur en kook de schelpjes in 250 ml water ongeveer 5 minuten totdat ze open zijn, haal ze uit de pan en zet ze apart. Bewaar het kookvocht.
  3. Verwarm in een pan de olie. Voeg de sjalot en venkel toe en bak op een laag vuur voor ongeveer 5 minuten totdat het zacht is, maar niet bruin. Voeg de aardappelblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten op zacht vuur koken.venkelknol
  4. Voeg de peterselie en een scheut kookroom toe aan de soep. Mix de soep met een staafmixer tot een mooie gladde soep.

    Serveer de soep met de schelpjes, venkeltopjes en een scheut olijfolie.

    Enioy!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.