Hi foodlovers !
Hier nog meer kerstinspiratie voor jullie.
Wat dacht je van deze overheerlijke zalmstrudel van knapperig roomboterbladerdeeg gevuld met verse zalmfilet, roomkaas en spinazie en verse kruiden, het vlechtpatroon maakt het extra feestelijk!
Enjoy!

Doudet-Naudin Chardonnay
Een excellente Vin de France van het beroemde Bourgogne huis Doudet-Naudin: zacht van smaak vol fruit, vanille en de allure van een grote Bourgogne. Door Wine Enthusiast als ‘Best Buy’ beoordeeld.
Breed en zacht van smaak
Aantrekkelijk Chardonnay-bouquet van citrus, perzik en mango met een vleug toast. Breed en zacht van smaak en vol citrus en perzik met vanilletonen en een levendige frisheid. Klassieke Chardonnay met karakteristiek Bourgondisch ‘vetje’ uit topjaar 2019. Knap gemaakt. 100% Chardonnay. 13% alc. Deels gerijpt op eiken. Lekker bij zalm en kipgerechten. Nu van genieten tot 2023.
https://www.wijnbeurs.nl/doudet-naudin-chardonnay
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
30minuten |
- 1 rol bladerdeeg uit de koeling (tante fanny)
- 2 stukjes verse zalm zonder huid à 175 gram
- 1 bakje roomkaas philadelphia knoflook & kruiden 200 gram
- 3 el paneermeel
- 1 zak gewassen verse spinazie 200 gram
- olijfolie
- 1/2 bosje verse dille fijngehakt
- 1/2 bosje verse bieslook fijngehakt
- peper / zout
- 1 ei geklutst
- 1 el maanzaad
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 200 graden boven en onder warmte.
- Laat de zalm op kamer temperatuur komen.
- Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olie, bak hierin de spinazie en laat het goed uitlekken in een vergiet, knijp het vocht er nog extra uit en dep goed droog met keukenpapier.
- Haal het deeg uit de verpakking en rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat, snijd het deeg aan de lange kanten om de 2 centimeter ongeveer 8 centimeter in aan beide kanten.
- Smeer eerst de roomkaas op het midden van het deeg, strooi de paneermeel eroverheen, beleg met, de verse kruiden en de goed uitgeknepen spinazie, leg de zalm erop, bestrooi met peper en zout. Vouw de repen bladerdeeg als een vlecht(kruislings) over de vulling naar binnen.
- Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei, bestrooi met maanzaad en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de zalmstrudel voor 30 minuten goudbruin en gaar.
- Lekker met een salade aangemaakt met een dressing van olijfolie, citroensap en peper en zout.
No Comments