Een tijd geleden kocht ik Amaranth, en om het uit te proberen ga ik dit ermee maken.
Je eet het als snack, of je strooit het over de salade voor een heerlijke
bron.http://nutritionstripped.com/spicy-sweet-nut-seed-mix/
- 1 kopje hazelnoten ongezouten
- 1 kopje amandelen, rauw en ongezouten
- 1/2 kopje pompoenpitten, ongezouten
- 1/4 kopje paranoten, ongezouten
- 1/4 kopje Amaranth
- 1/4 kopje ahornsiroop
- 1 el zwarte band melasse
- 1 el kokosolie
- 2 tl cayennepeper
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1a2 tl zout of naar smaak.
- 1 tl kaneelpoeder
Ingredients
|
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een kleine kom, en meng de ahornsiroop en alle kruiden / specerijen doorelkaar. Meng de noten en zaden in een aparte kom. Giet het vloeibare mengsel over de noten en zaden en roer totdat alles bedekt is. Verspreid het notenmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in het midden van de oven Controleer elke 5 minuten en roer het soms een beetje door elkaar .
- Houdt het goed in de gate want dit mengsel,(noten en zaden) kunnen zeer snel verbranden in de oven! Als het lichtbruin kleurt, haal je het uit de oven en laat je het goed afkoelen. Je kan het in een bakje met deksel best lang bewaren. Enjoy!
1 Comment
Ria Sluijter
20 juni 2014 at 19:47Lekker!!