Hallo lieve foodlovers,
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben echt dat zomers gevoel in ons bol, ook niet gek met die fijne temperaturen.
Thuis komen van je werk, buiten eten en dan genieten van een zomerse salade op je bord. Dat kan! Probeer deze zomersalade met verse rode biet & makreel maar eens, in de ochtend voorbereiden en dan koud zetten, en ‘s avonds genieten.
Snel makkelijk en echt weer eens wat anders! En vis is ook nog eens gezond.
Enjoy!
- 450 g krielaardappels met schil
- 3 gerookte makreel filets
- 250 g gekookte rode biet
- 100 g gemengde salade
- 2 stengels bleekselderij schoongemaakt en in stukjes
- 50 g walnoten zonder zout
- voor de dressing
- 6 el slasaus (yoghurt)
- 1 el mierikswortel (uit een potje)
- 1 el citroensap
- zout
Ingrediënten
|
- Kook de aardappelen voor 10 minuten. Ondertussen snij je de bieten, selderijstengels in blokjes en verdeel de makreelfilets in stukken.
- Giet de aardappelen af en zet koud samen met de bietjes en makreel. Meng voor dressing, de slasaus, citroensap en mierikswortel door elkaar in een kommetje(voeg evt. nog wat zout toe).
- Doe de gemengde sla in een slakom, verdeel er wat van de dressing doorheen, vervolgens schep je voorzichtig de aardappeltjes, bietjes, selderij en makreel erdoor, en verkruimel de walnoten eroverheen. Serveer er nog wat v.d. dressing apart in een kannetje bij. Lekker met wat boeren brood.
No Comments