Hallo lieve foodlovers!
Ik wens jou een Happy Weekend!
Patatas bravas met een pittig sausje de snack waar je vast iedereen heel erg blij mee gaat maken.
Wij zijn dol op deze snack. 😉
Enjoy!

patatas bravas

patatas bravas
- 1 kg vastkokende aardappels
- olijflolie
- zeezout
- klein potje mayonaise
- 2 el hot saus of meer als je pittig lekker vindt
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el water
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 180 graden
- Was de aardappels, laat de schil eromheen en kook ze voor 10 minuten.
- Meng voor de saus de mayo samen met de hot saus, knoflookpoeder, paprikapoeder en een paar eetlepels water door elkaar.
- Giet de aardappels af en snij in stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er flink wat olijfolie overheen, zorg er wel voor dat alle aardappelstukjes bedekt zijn met olie.
- Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten, totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.
Bestrooi met grof zeezout, en serveer de patatas met de saus en Enjoy!
7 Comments
Frits Heidendaal
8 mei 2016 at 12:52We gaan dit zeker maken
Lisanne Bertens
26 april 2017 at 17:29oeh jammie ….
Lisanne Bertens
26 april 2017 at 17:29oeh jammie ….
Sylvia Scherpenzeel Stam
26 april 2017 at 20:31Johan Scherpenzeel
Annemarie Visser
21 januari 2019 at 05:26Nomnom
Louise
20 januari 2022 at 22:35Hoeveel mayonaise heb je exact nodig?
Jacqueline Sluijter
21 januari 2022 at 10:50Goedemorgen
bedankt voor de reactie, ik zou uitgaan van 150 tot 200 ml.
maar heel vaak doe ik het op gevoel en smaak, ik zou voldoende saus maken want dat maakt het het wel heel erg lekker.
geniet ervan!
groetjes,
Jacq