Op vrijdag had ik zin om lekker een pannetje stevige soep te maken “ik ben namelijk dol op soep”. De afgelopen dagen was ik niet zo fit, en van soep knap je altijd erg op (soup for the soul). De soep maakte ik van aardappel, prei, kerrie, witte bonen, cherrytomaatjes en kipballetjes. Bij de soep aten we vers afgebakken ciabatta brood en homemade peterselie pesto. Ik kan me ook voorstellen dat deze soep ook heerlijk in de winter zou smaken, dan met bijvoorbeeld ook nog wat spek erdoor en bruine bonen.

- 1/2 ciabattabrood
- 1 grote prei
- potje witte bonen
- 150 g kipgehakt
- 1 groentebouillontablet
- 500 ml kraanwater
- 2 tl kerriepoeder
- 1 el bonenkruid
- peper en zout
Ingrediënten
|
- Was de prei en de aardappels. Snijd de prei in ringen en de aardappels in blokjes(schil mag eraan blijven. Verhit de olie in een soeppan en bak de helft van de prei 3 min. Voeg de aardappelblokjes plus 2/3 van de witte bonen , de bouillontabletten en 500 ml water toe en breng aan de kook.
- Laat de soep 10 min. koken. Draai van het kipgehakt mooie kleine balletjes en houdt ze even apart.
- Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de rest van de prei, de witte bonen en de Italiaanse kruiden toe plus de kipballetjes en breng weer aan de kook. Laat alles nog 5 min. zachtjes koken.
- Bak ondertussen het stokbrood af in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakkingen laat iets afkoelen en snijd het stokbrood in plakken, en serveer met de pesto!
- Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en eet het stokbrood erbij.
Enjoy!
No Comments