Goedemorgen lieve foodlovers!
Ontbijtkoek, wie is er niet mee opgegroeid?
Lekker met bijvoorbeeld een lik roomboter, of zelfs met pindakaas erop! 🙂
Deze ontbijtkoek is gemaakt met kokosmeel, en dat maakt hem lekker fluffy, probeer maar eens!
Je eigen gemaakte ontbijtkoek met nootjes YUM!
- 80 g kokosmeel verkrijg oa. bij de tuinen
- 200 ml volle melk amandelmelk mag ook
- 4 eieren
- 2 el koekkruiden
- 2 el appelstroop biologisch
- 75 g honing biologisch
- 1 tl bakingsoda
- kokosolie om cakeblik in te vetten
- 1 cakeblik
- 1 velletje bakpapier
Ingredients
|
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in met kokosolie en leg er een bakpapiertje in het blik(zie foto), dan komt de ontbijtkoek er gemakkelijk uit.
Doe alle natte ingrediënten zoals de melk, eieren, appelstroop en honing in een kom en mix goed. Doe alle droge ingrediënten kokosmeel, koekkruiden en baking soda in een kom en roer goed.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix tot een mooi glad deeg.
Schep het mengsel in een cakeblik en strooi de nootjes over het beslag, druk het met de bolle kant van een lepel een klein beetje aan.
Bak de ontbijtkoek in ongeveer 45 min gaar. (Dek evt. de laatste 10 minuten af met wat aluminiumfolie)
Enjoy!
3 Comments
Hayat Almo
8 september 2015 at 11:55Meriem Ameziane
Meriem Ameziane
8 september 2015 at 11:57mjammie ga uitproberen op een healty way gebruik kokos of amandelmelk hhh shoukran
Hayat Almo
8 september 2015 at 12:25Ja ???